Turizem 8.3.2018 16:34

Slovenija si po prvih odzivih na ITB Berlin obeta še več nemških turistov

Berlin, 8. marca - Slovenija si po prvih odzivih na turistični borzi ITB Berlin obeta nadaljnjo rast prihodov nemških turistov, je dogajanje na mednarodni turistični borzi v nemški prestolnici za STA povzela direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak. Nemčija sicer po številu nočitev predstavlja drugi najpomembnejši trg za slovenski turizem.

Nemčija, Berlin.
Vodilna svetovna turistična borza ITB Berlin.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) se v Berlinu predstavlja 30 slovenskih destinacij in ponudnikov. Po besedah Pakove so odzivi zaenkrat "zares pozitivni", odlična pa je po njenih besedah tudi obiskanost razstavnega prostora.

Kot je spomnila direktorica STO, se Slovenija v Berlinu predstavlja kot butična zelena destinacija za zahtevnega gosta s poudarkom na kulturnem turizmu. "Naš cilj je dvigniti potrošnjo nemških turistov in pospešiti obisk zunaj glavne sezone," je pojasnila.

Nemški trg je sicer za Slovenijo izjemno pomemben. "Že lani smo zabeležili rekordno 25-odstotno rast prenočitev, glede na prve odzive v Berlinu pa si obetamo nadaljevanje te rasti," je izpostavila.

Slovenija se bo iz Berlina vrnila tudi z novimi turističnimi nagradami. V okviru podelitve nagrad Sustainable Destinations 2018 Top 100 Best of the Planet-Best of Europe je bila Slovenija razglašena za najboljšo trajnostno destinacijo v Evropi in eno od šestih najboljših na svetu. "To pomeni, da nam svetovne destinacije priznavajo vodilno vlogo na področju trajnostnega razvoja," je poudarila Pakova.

STO, ki je razvila Zeleno shemo slovenskega turizma in jo tudi vodi, je na borzi ITB Berlin za promocijski video Feel Pure Love ter publikacijo Doživetja kulture v okviru nagrad The Golden City Gate prejela drugo nagrado.