Startupi #družba 2.3.2018 9:07

Odprte prijave na tekmovanje za startupe s področja čiste energije

Ljubljana, 2. marca - Začenja se nova sezona tekmovanja za startupe s področja čiste energije iz osrednje Evrope, poimenovano PowerUp! Že četrto leto zapored ga pripravlja evropski energetski pospeševalnik InnoEnergy. Prijave zbirajo do 14. aprila, so sporočili organizatorji tekmovanja.

Ljubljana.
Tekmovanje PowerUp! v organizaciji podjetja InnoEnergy.
Vetrne elektrarne.
Foto: InnoEnergy

Pred velikim finalom, ki bo letos potekalo v Pragi, bodo v več kot desetih državah potekale tudi delavnice. Na njih bodo podjetniški mentorji ekipam pomagali preveriti njihov poslovni model ter izpopolniti veščine nastopanja in predstavitve.

Zmagovalci bodo prejeli denarno nagrado ter priložnost za udeležbo v prestižnem programu Highway by InnoEnergy. Ta podjetniškim ekipam pomaga s financiranjem v višini do 150.000 evrov ter zagotavlja široko podporo pri razvoju izdelkov in patentiranja, krepitev ekipe ter dostop do mednarodnih trgov in zunanjih virov financiranja.

V lanskem tekmovanju si je mesto v pospeševalniku s posebnim povabilom partnerja MOL Group prislužila tudi slovenska ekipa Mebius.

Na tekmovanju lahko sodelujejo tisti, ki že imajo zbrano ekipo ter izdelan prototip izdelka.

Ob tem InnoEnergy poudarja, da so na energetskem trgu trenutno najbolj iskane rešitve s področja mobilnosti, internetne varnosti in shranjevanja energije. Zanimive so zlasti tehnologije, ki zmanjšujejo emisije škodljivih substanc v ozračje, ter tehnologije, ki zmanjšujejo smog.

Lanskoletni zmagovalec HeatVentors z Madžarske je predstavil inovativno metodo shranjevanja energije, ki zavzame 90 odstotkov manj prostora in prihrani 20 do 40 odstotkov energije.

Evropsko podjetje InnoEnergy se ukvarja s podporo upravljanju s trajnostno rabo energije. Ustanovljeno je bilo leta 2010, podpira pa ga tudi Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo.

Več informacij o tekmovanju in prijavah je na voljo na www.powerup.innoenergy.com.