22.2.2018 8:59

Objavljen natečaj za rektorjevo nagrado za naj inovacijo

Ljubljana, 22. februarja - Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI) in Univerza v Ljubljani (UL) že osmo leto organizirata natečaj za rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani. Najboljše tri inovacije bodo prejele strokovno in finančno podporo iz nagradnega sklada, ki znaša 6000 evrov. Prijave na razpis so na voljo do 15. marca do polnoči.

Ljubljana. Zmagovalci natečaja za rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani 2017. Foto: LUI

Ljubljana.
Zmagovalci natečaja za rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani 2017.
Foto: LUI

Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani je spodbuda za študente in zaposlene na Univerzi v Ljubljani, da s svojimi inovacijami vstopijo na trg in idejo komercializirajo.

Zmagovalce bodo razglasili 25. aprila 2018, ko bo rektor ljubljanske univerze prvemu od treh superfinalistov podelil nagrado v višini 3000 evrov, drugemu 2000 evrov in tretjemu 1000 evrov. Vsi trije nagrajenci bodo sprejeti še v članstvo LUI in bili še dodatno podprti.

K sodelovanju na razpisu vabijo vse, ki imajo tehnološke in netehnološke inovacije ter inovativne podjetniške ideje. Na razpis se lahko prijavijo posamezniki ali skupine. Vodja skupine je lahko študent ali alumni študent, ki je študij zaključil pred največ tremi leti, raziskovalec ali pedagoški delavec UL.

Vse prijavljene inovacije bodo dobile pomoč pri pripravi poslovnega modela in prejele informacijo, kako zaščititi intelektualno lastnino.

Prijava inovacije skupinam omogoča tudi oceno komercialnega potenciala ideje, podporo pri razvoju in pri vstopu na trg, pomoč pri pridobitvi finančnih virov ter dostop do investitorjev in gospodarstvenikov, so še zapisali na LUI.

Zbiranje prijav poteka prek spletnega obrazca LUI, do 15. marca 2018 do polnoči. Več informacij s splošnimi pogoji tekmovanja je na voljo na povezavi http://lui.si/rektorjeva-nagrada/.