#družba 19.2.2018 15:27

Na Dunaju maja mednarodni razvijalski kongres WeAreDevelopers

Dunaj, 19. februarja - Avstrijska prestolnica bo od 16. do 18. maja 2018 gostila mednarodni kongres WeAreDevelopers. Ta je po navedbah organizatorjev največji kongres za razvijalcev oziroma programerjev na evropskih tleh, na njem pričakujejo 8000 udeležencev, ki bodo prisluhnili več kot 150 predavateljem.

Dunaj, Avstrija. Svetovni kongres WeAreDevelopers. Foto: https://www.wearedevelopers.com/

Dunaj, Avstrija.
Svetovni kongres WeAreDevelopers.
Foto: https://www.wearedevelopers.com/

Najodmevnejši gost kongresa bo Američan Steve Wozniak, ki sodi med pionirje revolucije osebnih računalnikov v 70. in 80 letih preteklega desetletja, svetovni javnosti pa je najbolj znan kot soustanovitelj ameriškega tehnološkega velikana Apple.

Veliko pozornosti pa bo zagotovo deležen tudi ameriški razvijalec in oblikovalec John Romero, eden najbolj prepoznavnih akterjev v svetu video iger, ki je pomagal soustvariti igre, kot so Wolfenstein 3D, Hexen, Doom in Quake.

Poleg njiju bodo na kongresu na Dunaju nastopili tudi predstavniki številnih tehnoloških podjetij in organizacij, kot so Microsoft, Google, Twitter, IBM, Eventbrite, Ripple, GitHub, Zend Technologies idr.

Konferenčni dogodki bodo razdeljeni v več krovnih tematskih sklopov, med katerimi bodo zaledni sistemi, tehnologije prihodnosti, skupinsko delo, uporabniški vmesniki, mobilne tehnologije, arhitektura, avtomatizacija, ter zasebnost in varnost.

V tem okviru se bodo udeleženci dotaknili številnih vročih tem v polju informacijskih tehnologij, kot so umetna inteligenca, digitalna preobrazba, masovni podatki, obogatena resničnost, blockchain, vizualizacije podatkov, internet stvari, robotika, internetna nevtralnost, etično hekerstvo.

Dogodek WeAreDevelopers poteka vsako leto na Dunaju, njegovo poslanstvo pa je povezovati razvijalce na globalni ravni ter tako spodbujati njihovo medsebojno izmenjavo znanj in izkušenj. Več podatkov je na voljo na spletni strani dogodka.