Podjetja 16.2.2018 10:10

Pri Cammeu plačevanje tudi s kartico prek mobilne aplikacije

Ljubljana, 16. februarja - Hrvaški taksi prevoznik Cammeo, ki je od lanske jeseni prisoten tudi v Sloveniji, odslej omogoča plačilo prevoza tudi s kreditno kartico prek mobilne aplikacije. Cammeo je po lastnih navedbah prvi taksi prevoznik v Sloveniji, ki ponuja takšno plačevanje.

Ljubljana. Hrvaški taksi prevoznik Cammeo. Foto: Bor Slana/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Hrvaški taksi prevoznik Cammeo.
Foto: Bor Slana/STA
Arhiv STA

Uporabnik bo lahko novi način plačila uporabil tako, da bo v aplikacijo vpisal podatke, potrebne za registracijo kartice, nato pa ob naročilu prevoza kot način plačila izbral kreditno kartico. Sistem podpira kartici Mastercard in Visa, so danes sporočili iz družbe.

Uporabniki Cammea lahko prevoze naročajo prek mobilne aplikacije, ki med drugim omogoča tudi spremljanje prihoda in časovne oddaljenosti vozila, obenem pa vnaprej prejmejo informacije o vozniku in vozilu. V aplikaciji je uporabnikom omogočeno tudi ocenjevanje in komentiranje storitve.

Cammeo je na ljubljanske ulice zapeljal konec lanskega septembra, v Maribor pa naj bi prispel predvidoma še ta mesec. V nadaljnjih načrtih družbe je, kot so pojasnili pred časom, širitev tudi v druge države v regiji, v Sloveniji pa imajo v mislih širitev v večino mest, kjer bodo njihovi vozniki imeli dovolj dela.