Predstavitev dela arhitektk, gradbenic in oblikovalk na 8. marec

Ljubljana, 6. februarja - Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU, ki je partner projekta MoMoWo (Women's Creativity Since the Modern Movement/ Ustvarjalnost žensk od modernizma dalje) s podporo Ustvarjalne Evrope projektantkam ponuja možnost, da na dan žena, 8. marca, širši javnosti, študentom, obrtnikom in gradbenim podjetjem predstavijo svoje delo. Rok prijave je 12. februar.

Na letošnji dan žena bo v sklopu projekta MoMoWo potekal tretji Dan odprtih vrat v ateljejih arhitektk, gradbenic in oblikovalk, in sicer v partnerskih državah projekta - Španiji, Italiji in Sloveniji ter na Slovaškem.

MoMoWo je prvi izbrani in financirani projekt Evropske unije, posvečen ženskam, aktivnim v svetu projektiranja in gradnje. Primarni cilj projekta MoMoWo je prepoznavanje in razumevanje vzrokov, ki so in v določeni meri še ovirajo afirmacijo žensk v svobodnih poklicih. MoMoWo ni le raziskovalni projekt, saj se s posebno pozornostjo osredotoča na razširjanje znanja o tako pomembni tematiki.