Mediji 23.1.2018 6:00

Na prvem letošnjem poslovnem zajtrku AmCham Slovenija o nevarnosti lažnih novic

Ljubljana, 23. januarja - Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji (AmCham) je za temo prvega letošnjega poslovnega zajtrka, ki bo danes v ljubljanskem Hotelu Lev, izbrala problematiko lažnih novic in alternativnih dejstev v poslovnem svetu. Gostje bodo predstavili pogled poslovnega in medijskega sveta na spremenjene načine komuniciranja in vodenja.

Naslov tokratne razprave je Lažna (ne)varnost - Kaj nam prinaša zlitje fizičnega in digitalnega sveta? Z njim želijo v AmCham Slovenija spodbuditi udeležence poslovnega zajtrka k iskanju odgovora na aktualno vprašanje, kako preprečiti uničljivo moč lažnih novic in kako zavarovati naš digitalni odtis v realnosti, ki jo vse bolj določajo algoritmi.

Osrednji razpravljavci bodo direktor srbskega informativnega programa N1 TV Jugoslav Ćosić, direktorica in odgovorna urednica informativnega programa POP TV Tjaša Slokar Kos in izvršni podpredsednik v podjetju CosyLab Matej Potokar. V vlogi "ključnega poslušalca" pa bo Žiga Turk, ki sodeluje v skupini strokovnjakov HLEG, ki jo je imenovala Evropska komisija in ji bo svetovala, kako se spoprijeti z lažnimi novicami.

"Vprašali se bomo, kakšna je vloga medijev v družbi, ki si želi preprostih rešitev za vse bolj kompleksna vprašanja, ter kakšna vloga poslovnih liderjev v svetu, ki doživlja četrto industrijsko revolucijo," so pred današnjim dogodkom sporočili iz zbornice AmCham. Razpravo bodo popestrili primeri iz prakse, ki jih bodo predstavili Gorazd Jukovič z STA, Jure Habjanič iz Klipinga in Uroš Majcen iz S&T.

Prave informacije pa bo od gostov iskal odgovorni urednik portala 24ur.com Jure Tepina.