Podjetja 8.1.2018 15:10

Novi direktor Elanove navtične divizije Marko Škrbin

Begunje na Gorenjskem, 8. januarja - Vodenje Elanove navtične divizije prevzema Marko Škrbin. Naloga novega direktorja bo divizijo popeljati po poti sprememb s položaja regionalnega akterja na področju plovil, osredotočenega predvsem na čarterski trg, do globalnega akterja na širšem trgu butično proizvedenih plovil za zahtevne kupce, so danes sporočili iz Elana.

Begunje na Gorenjskem, Elan.
Elanova jadrnica.
Foto: Tinkara Zupan/STA
Arhiv STA

Elanovo navtično divizijo so novi lastniki begunjskega podjetja jeseni 2016 zaupali Johnu Petersonu. Sedaj pa je na mesto direktorja navtične divizije napredoval Marko Škrbin, ki je svojo pot v tej diviziji začel leta 2014 v oddelku nabave. V dobrih treh letih si je bliskovito utrl pot navzgor do najpomembnejše funkcije v diviziji.

Kot pojasnjuje glavni izvršni direktor Elana Jeffrey Tirman, je Škrbin najmlajši direktor divizije v zgodovini Elana. Napredovanje si je zaslužil z izkazovanjem izjemne delovne etike, osebne odgovornosti ter z odkritim in poštenim nastopom. Kot dodaja Tirman, Elan vedno skuša poskrbeti za napredovanje ljudi znotraj organizacije. Na ta način ustvarja profesionalno in spodbudno okolje, ki nagrajuje dobro in predano delo.

Škrbin poleg izjemnega poznavanja produkta prinaša tudi mlad in dinamičen slog vodenja navtične divizije, ocenjujejo v Elanu. Sam novi direktor navtične divizije pa poudarja, da je kot ekonomist po poklicu in kot jadralec po duši navdušen nad tako priložnostjo združiti svoj poklic s svojim priljubljenim konjičkom.

Begunjski Elan, ki je bil ustanovljen leta 1945, je v jeseni 2015 kupila skupina zasebnih mednarodnih investitorjev. Podjetje se v okviru svojih štirih divizij ukvarja s športno opremo, na področju katere je Elan svetovno priznani vodilni igralec in inovator, z naprednimi in visoko zmogljivimi jahtami, z naprednimi in visoko-tehnološkimi komponentami na področju obnovljivih virov energije ter z inženirskimi rešitvami za športne arene in stadione po celem svetu.