Na FDV konferenca za mlade o izobraževanju za socialno podjetništvo

Ljubljana, 8. januarja - Na Fakulteti za družbene vede (FDV) bo v sredo, 10. januarja, od 10. ure do 16.30, potekala mednarodna konferenca Mladina ustvarja - Mladi za kakovostno izobraževanje za socialno podjetništvo. Izobraževanje za socialno podjetništvo bo na konferenci naslovljeno tako z vidika sistemske urejenosti področja podpiranja socialnega podjetništva v Sloveniji kot z vidika konkretnih praks izobraževanja za in o socialnem podjetništvu.

Konferenco organizirata Center za politično teorijo Fakultete za družbene vede in Mladinski svet Slovenije v okviru evropskega multilateralnega projekta Mladina ustvarja, ki je financiran v okviru programa Erasmus+. Namen projekta je celovito analizirati stanje na področju izobraževanja za socialno podjetništvo v partnerskih državah (Slovenija, Hrvaška, Romunija) tako v smislu njegove sistemske ureditve kot konkretnih izobraževanja namenjenih mlajši populaciji.

V tem kontekstu je cilj projekta izmenjati dobre prakse med temi nacionalnimi konteksti ter oblikovati izhodišča za strategijo sistematizacije izobraževanja za socialno podjetništvo in izhodišča za izobraževalni modul za mladinske trenerje za polje socialnega podjetništva.