Podjetja Turizem 16.12.2017 8:33

Šentiljski Mond znova presegel rekorde

Šentilj, 16. decembra - Hitov igralniško-zabaviščni center Mond v Šentilju s 157 zaposlenimi letos beleži nove poslovne rekorde na področju prihodkov od igralništva in gostinstva, nad pričakovanji je tudi zasedenost hotela. V prvem letu poslovanja hotela so zabeležili 13.000 nočitev, v igralnici, ki letos obeležuje deset let delovanja, pa več kot 250.000 obiskov.

Kot poudarjajo v Hitu, je Mond z lanskim odprtjem hotela utrdil vlogo pomembne vstopne točke na avstrijski in hrvaški trg. Neposredne tržne aktivnosti so letos okrepili tudi na Madžarskem in v Italiji, dober odziv pa so zabeležili tudi v segmentih tranzitnih in poslovnih gostov.

V enajstih mesecih letošnjega leta so presegli načrtovane rezultate in ustvarili za dobro petino več prihodkov kot v enakem obdobju lani, ki je bilo doslej rekordno. V igralnici so od odprtja decembra leta 2007 zabeležili že 2,1 milijona obiskov, dobra polovica je Avstrijcev, sledijo Slovenci, skupno pa so Mond obiskali gostje iz kar 133 različnih držav sveta. Na igralnih avtomatih so v letošnjem letu izplačali za več kot 20 milijonov evrov jackpot dobitkov.

"V poslovanju letos postavljamo nove mejnike z najvišjimi prihodki od igralništva in gostinstva doslej. K tem rezultatom je svoj delež prispeval tudi hotel, ki smo ga med ključnimi tržnimi segmenti uspešno pozicionirali kot prvi slovenski eno-resort," pravi vodja igralniško-zabaviščnega centra v Šentilju Ahac Pinter.

Pred letom dni odprti hotel je Hit stal 4,8 milijona evrov. Že v prvem letu poslovanja so beležili skoraj 13.000 nočitev. Povprečna zasedenost sob v prvem letu znaša 53 odstotkov, v zadnjih šestih mesecih se je ta povzpela na 60 odstotkov, decembra pa bo hotel v povprečju zaseden 75-odstotno.

Po Pinterjevih besedah je poslovanje hotela bistveno boljše od načrtov, tudi vpliv na prihodke v igralnici je nad pričakovanji. Ob tem še dodaja, da so tudi s poslovnim segmentom gostov zadovoljni, v prvem letu pa so med drugim organizirali 23 različnih poslovnih dogodkov, konferenc in "team buildingov".

V desetih letih obratovanja igralnice so se sproti prilagajali potrebam in željam gostov. Danes v njej obiskovalcem omogočajo igro na 27 igralnih mizah in 408 avtomatih, gostom pa so na voljo tudi tri restavracije. V velikem prireditvenem prostoru so doslej gostili več kot tisoč koncertov, plesno-akrobatskih spektaklov in drugih zabavnih programov.