Turizem 13.12.2017 10:40

Slovenija bo prihodnje leto gostila 1200 predstavnikov golf turizma

Ljubljana, 13. decembra - Slovenija bo prihodnje leto gostiteljica dogodka International Golf Travel Market (IGTM). Gre za največjo borzo ponudnikov golf turizma na svetu, na kateri se letno sreča okrog 1200 predstavnikov potovalne golf industrije, člani pa dosegajo 80-odstotni delež prodaje vsega svetovnega golf turizma.

Slovenija. Golf igrišče na Bledu. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Slovenija.
Golf igrišče na Bledu.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Organizacija mednarodnega dogodka v partnerstvu Združenja za golf turizem (GIZ Golf) in Slovenske turistične organizacije (STO) ter v sodelovanju s Turizmom Ljubljana postavlja Slovenijo na zemljevid najbolj zaželenih golf destinacij v Evropi, so sporočili iz STO.

Borza IGTM bo potekala v Ljubljani, med 15. in 18. oktobrom 2018. Slovenija je bila za gostiteljico slovesno razglašena na torkovi prireditvi v francoskem Cannesu, ki gosti letošnji dogodek IGTM.

"Ne glede na to, da so golf igrišča lepa po vsem svetu, so naša, ki se razprostirajo od alpskih dolin, panonskih ravnic, preko vinogradov vse do izjemnega naravnega okolja Lipice, nekaj posebnega," je ob razglasitvi poudarila državna sekretarka na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar. Spomnila je, da se Slovenija na globalni turistični zemljevid umešča kot zelena, aktivna in zdrava destinacija za petzvezdična doživetja, kar golf produkti tudi v celoti poosebljajo.

Slovenija je s pridobitvijo te kandidature še na enem področju dokazala, da se lahko primerja z največjimi destinacijami, je dodal predsednik GIZ Golf Žiga Osterc. Med njimi so zagotovo Španija, Portugalska in Turčija.

"Izjemno smo ponosni, da bomo s tem dogodkom predstavnikom svetovne industrije golf turizma lahko predstavili našo destinacijo, saj je mnogi od njih še niso obiskali. Želimo, da se Slovenija kot golf destinacija vključi v ponudbo številnih svetovnih organizatorjev golf potovanj," je dodal.

Člani mednarodnega združenja golf organizatorjev potovanj (IAGTO) se na IGTM, ki letos obeležuje 20. obletnico, vsako leto srečajo na drugi destinaciji. Poslovnih sestankov in predstavitev destinacij se udeleži preko 500 ponudnikov golf igrišč, golf resortov in hotelov, preko 450 golf organizatorjev potovanj in okrog 100 specializiranih medijev s področja golfa iz 65 držav.

Specializiran dogodek organizira Reed Exhibitions, ki je med drugim tudi organizator poslovne turistične borze WTM v Londonu in mnogih drugih pomembnih turističnih sejmov po svetu, še dodajajo na STO.