Podjetja 11.12.2017 14:32

Gosak sporazumno odhaja z vrha Palome

Sladki Vrh, 11. decembra - Predsednik uprave Palome Tadej Gosak je nadzornemu svetu predlagal prenehanje mandata, nadzorniki pa so danes njegov predlog tudi sprejeli. Nadzorniki bodo novega predsednika uprave imenovali v začetku prihodnjega leta, Gosak pa bo družbo vodil še do 31. januarja, so danes sporočili iz družbe.

Sladki vrh. Predsednik uprave Palome Tadej Gosak je nadzornemu svetu predlagal prenehanje mandata, nadzorniki pa so njegov predlog tudi sprejeli. Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA Arhiv STA

Sladki vrh.
Predsednik uprave Palome Tadej Gosak je nadzornemu svetu predlagal prenehanje mandata, nadzorniki pa so njegov predlog tudi sprejeli.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA
Arhiv STA

"Sprejeli smo predlog predsednika uprave in sporazumno zaključujemo sodelovanje. G. Gosaku se zahvaljujemo za sodelovanje in za uspešno delo, ki ga je opravil v družbi," je v sporočilu zapisala predsednica nadzornega sveta Leonida Klemenčič Podmiljšak in dodala, da Paloma s podporo novega lastnika, družbe Eco Investment, z načrtovanimi večjimi investicijami v proizvodnjo nadaljuje uresničevanje vizije vodilnega proizvajalca higienskih papirjev v regiji.

Gosak je vodenje družbe prevzel leta 2013. Kot pravijo v družbi, jo je vodil skozi zahtevno poslovno, kadrovsko in finančno prestrukturiranje, s katero je družba stabilizirala poslovanje, prenovila blagovno znamko Paloma, zmanjšala dolgove do bank in po letih negativnega poslovanja ponovno dosegala pozitivne rezultate.

V letu 2016 je družba pridobila 18,2 milijona evrov dokapitalizacijskega kapitala in investitorja, češki finančni sklad Eco Investment, Gosak pa je družbo vodil skozi integracijski proces s Skupino SHP in uvedel izvajanje investicijskega načrta, ki bo omogočal Palomi nadaljnji razvoj, so zapisali.

Eco Investment je s svojo slovaško družbo Eco Invest leta 2016 ob dokapitalizaciji v višini 18,2 milijona evrov postal več kot 50-odstotni delničar Palome, delež Slovenskega državnega holdinga (SDH) pa se je znižal z 71,01 odstotka na 30,3 odstotka. V prevzemni ponudbi, ki se je iztekla konec februarja letos in jo je sprejel tudi SDH, so delež povečali na 99,64 odstotka.

Na skupščini junija letos so nato sprejeli sklep o iztisnitvi še preostalih malih delničarjev ter imenovali nov nadzorni svet, v katerem so poleg Klemenčič Podmiljšakove še Milan Filo, Miroslav Vajs in Richard Žigmund. Skupščina je podelila tudi razrešnico upravi pod vodstvom Tadeja Gosaka in prejšnjemu nadzornemu svetu.