Mediji 9.12.2017 9:56

TV Maribor obeležuje 15 let samostojnega regionalnega kanala

Maribor, 9. decembra - Televizija Maribor, ki je del nacionalne mreže RTV Slovenija, te dni obeležuje 15-letnico predvajanja programa na samostojnem regionalnem kanalu. Pohvalijo se lahko z mnogimi oddajami lastne produkcije, s katerimi nagovarjajo velik del predvsem severovzhodne Slovenije. Obletnico bodo v četrtek obeležili s slavnostno akademijo v SNG Maribor.

Mariborska regionalna televizija ustvarja program za okoli 735.000 gledalcev oziroma 35 odstotkov celotnega slovenskega prebivalstva, ki živi na območjih Podravja, Koroške, Pomurja in Celjskega.

Letno Televizija Maribor proizvede 460 ur programa lastne premierne produkcije, predstavlja kolektivno dopisništvo informativnih oddaj RTV Slovenija in s svojo produkcijo prispeva tudi pomemben delež k ustvarjanju verskega, športnega in razvedrilnega programa nacionalne televizije.

Ustvarjalci omenjenega programa se lahko pohvalijo z oddajami Ljudje in zemlja, Na vrtu, O živalih in ljudeh in Sledi, ki v rednih terminih sooblikujejo nacionalne sporede. Pred petnajstimi leti je prav mariborska televizija začela proizvajati jutranji program nacionalke in takrat je dnevno v živo povezovala vsebine, ki so jih prispevali tudi kolegi iz regionalnega centra v Kopru in posebnega uredništva jutranjega programa v Ljubljani.

Produkcijska ekipa mariborskega reportažnega avta je bila in je še danes nepogrešljiva pri prenosih Zlate lisice, biatlonskih tekem na Pokljuki, deskanja na Rogli, skokov v Planici, festivalov in koncertov po vsej Sloveniji, vseh bogoslužij v severovzhodni Sloveniji in zamejstvu. Poleg projektov za nacionalne programe z reportažnim avtomobilom vsako leto v povprečju realizirajo še 19 lastnih premiernih projektov, kot so Bob leta, Operna noč v parku, prenos zaključne prireditve Borštnikovega srečanja in številne druge.

Naslednje leto bosta dnevno informativni oddaji Tele M v produkciji Televizije Maribor in Primorska kronika v produkciji Televizije Koper na drugem sporedu TV Slovenija oblikovali tako imenovano regionalno uro, vsak dan od ponedeljka do petka med 18. in 19. uro, tudi v sodelovanju z dopisniki iz vse Slovenije.

Na četrtkovi slavnostni akademiji v Kazinski dvorani SNG Maribor bo Urad za zamejce in Slovence po svetu avtorju oddaje Slovenci po svetu Marjanu Šrimpfu podelil priznanje za dolgoletno ustvarjanje na tem področju.