#družba 9.12.2017 9:00

Na portalu Moje znanje se v družbi pravljičnih junakov učijo tudi otroci

Ljubljana, 9. decembra - Na spletnem portalu Moje znanje, edinem slovenskem spletnem portalu za učenje, ki v živo poteka prek spleta, se bodo odslej lahko učili tudi otroci. Pripravili so serijo pravljic, ki jim bodo lahko otroci prisluhnili ob petkih, sobotah in nedeljah ob 19. uri.

"Otrokom bomo ponudili vsebine in razlage, za katere pogosto doma zmanjka časa, ali pa starši nimajo znanja, da bi jih lahko predstavili otrokom. Sodobni svet pri vzgoji in razvoju otroka terja mnogo več informacij ter razlag, kot jih je še nekaj desetletij nazaj," je v sporočilu za javnost zapisal direktor podjetja Housing Co., ki upravlja s portalom, Gregor Jemec.

Decembrski brezplačni paket pravljic je že na voljo, prvi tečaj, kot je razvidno s spletni strani, pa je bil v petek s pravljico Svetlane Makarovič Sapramiška. Sledile bodo Pekarna Mišmaš, Veveriček posebne sorte, Muca Copatarica, Franček reče rad te imam, Kdo je napravil Vidku srajčico, Mojca Pokrajculja, Maček Muri, Rdeča Kapica, Zaljubljeni Žabec, Volk in sedem kozličkov, Čarovnica Vilma, Vilma in zima ter Mavrična ribica na pomoč.

Starši se morajo na spletnem portalu registrirati ter otrokom omogočiti, da lahko preko telefona, tablice ali osebnega računalnika spremljajo branje pravljic, ki bo med 19. uro in 19.30 potekalo ob petkih, sobotah in nedeljah.

Kot je pojasnil Jemec, bodo pravljice predavatelji otrokom v živo brali s pomočjo spletne rešitve, ki je enostavna in dostopna povsod, na vseh napravah, tudi mobilnih. Vseh pravljic, ki jih bodo nudili tudi po decembru, bo sicer 50, nadgradili pa jih bodo še z izobraževanji s področja bontona, varne rabe tehnologij in metodami učenja.

Spletni portal Moje znanje na ta način po Jemčevih besedah združuje zvok, sliko in interaktivno komunikacijo s predavateljem, ki je mediji, kot sta televizija ali radio, ne morejo ponuditi.