Podjetja 6.12.2017 16:46

Znamka I feel Slovenia odslej tudi v Renaultovem cliu

Ljubljana, 6. decembra - Renault je danes predstavil omejeno serijo vozil clio različice I feel Slovenia, ki vključuje nadstandardni paket opreme, izdelana pa bo v novomeški tovarni Revoz. Renault je za uporabo nacionalne znamke prejel dovoljenje njenega skrbnika, vladnega urada za komuniciranje, kjer v cliu vidijo priložnost za širitev dobrega imena Slovenije.

Novo mesto.
Proizvodna linija v Revozu.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Clio I feel Slovenia, ki bo na voljo le na slovenskem trgu, vključuje bogat paket opreme, ki so je vozniki vajeni iz večjih in dražjih vozil. To so med drugim prednji in zadnji parkirni senzorji, vzvratna kamera, kartica za prostoročno odklepanje in zagon vozila, multimedijski sistem s sedempalčnim zaslonom na dotik ter ambientalna osvetlitev potniške kabine.

Vozilo bo na voljo s tremi bencinskimi motorji in dvema dizelskima, so sporočili iz Renaulta.

Uradu vlade za komuniciranje (Ukom) so se ob tem zahvalili za odobritev uporabe nacionalne znamke, katere skrbnik je. Kot so poudarili v družbi, je tovarna Revoz že dolga leta v globalnem proizvodnem sistemu skupine Renault znana kot ena izmed najboljših in najkakovostnejših tovarn.

Sodelovanja z Renaultom so veseli tudi v Ukomu, kjer so zadovoljni, da je Renault prepoznal moč nacionalne znamke. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, se zavedajo velike konkurence v globalnem svetu, ki ne velja le za gospodarske subjekte, ampak se s tem spopadajo tudi države. "Močna državna znamka daje državi ter izdelkom in storitvam, ki iz nje prihajajo, dodatno moč," so poudarili.

Clio je med slovenskimi kupci sicer zelo priljubljen. Po danes objavljenih podatkih sekcije za osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije jih je bilo novembra prvič registriranih 347, kar clia uvršča na drugo mesto za Volkswagnovim golfom. Med blagovnimi znamkami je Renault s 1084 prodanimi vozili (17,23-odstotni tržni delež) zasedel prvo mesto.

Revoz je model clio izdeloval že v preteklosti, nato pa se leta 2014 osredotočil izključno na twinga in Smartov štirisedežni model forfour. Letos je Renault proizvodnjo četrte generacije clia iz Francije in Turčije razširil še v Revoz, kjer so jo zagnali junija.

Več kot 80 milijonov evrov vredna naložba v prilagoditev proizvodnje Revozu po ocenah njegovega vodstva prinaša zagotovitev stabilnosti proizvodne dejavnosti za srednjeročno obdobje in višjo raven dnevnih proizvodnih količin, saj tovarna trenutno obratuje v treh polnih izmenah.