Podjetja 18.11.2017 9:28

Goopti prepeljal milijon potnikov

Ljubljana, 18. novembra - Pri podjetju Goopti so v minulih dneh dosegli posebno prelomnico - od ustanovitve pred šestimi leti so namreč prepeljali milijon potnikov. Na mesec se z Gooptijem pelje več kot 25.000 ljudi, letos so svojo mrežo s Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Italije začeli širiti še v Španijo.

Ljubljana. Vozila prevoznika GoOpti. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Vozila prevoznika GoOpti.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

"Milijon prepeljanih potnikov je izjemen rezultat, še posebej pa smo ponosni na visoko stopnjo zadovoljstva potnikov z našimi storitvami," je poudaril direktor podjetja Goopti Marko Guček. Ankete družbe namreč kažejo, da so potniki z njihovo storitvijo 92-odstotno zadovoljni.

Mejnik milijona potnikov bodo pri Gooptiju obeležili z različnimi aktivnostmi - spletno nagradno igro, zahvalnimi plakati ter videom, v katerem se bosta predstavila njihov prvi ter milijonti potnik.

Sicer podjetje, ki prevaža potnike na letališča, letno beleži 30-odstotno rast. Lani so na ravni skupine ustvarili 6,9 milijona evrov prihodkov. Trenutno Goopti sodeluje z 80 prevoznimi podjetji z več kot 600 vozili - večinoma so to kombiji, nekaj pa je tudi minibusov in avtobusov. Dnevno so prisotni v osmih državah.

Vpliv podjetja je tudi okoljski. Po lastnih izračunih so v šestih letih prispevali k 350-odstotnemu zmanjšanju škodljivih izpustov ter pripomogli k 245.000 vozilom na cesti manj. Izračuni kažejo, da Gooptijev kombi na najbolj priljubljenih relacijah nadomesti sedem osebnih avtomobilov.

Glede prihodnjih načrtov Guček izpostavlja nadaljnji razvoj in postopno širitev mreže. "S tremi novimi prevozniki se pogovarjamo v Italiji, povpraševanje po franšizi pa prihaja iz Avstralije, Argentine, ZDA, Indije, ..." je naštel. "Načrt je, da bi naslednje leto izbrali vsaj enega prevoznika z druge celine," je dodal.