Podjetja 14.11.2017 16:18

Adria Tehnika z Easyjetom sodeluje pri registraciji letal v Avstriji

Ljubljana, 14. novembra - Adria Tehnika je bila izbrana za izvedbo modifikacij pri registraciji letal nizkocenovnega prevoznika Easyjet v avstrijski register. Britanski prevoznik bo zaradi brexita letala registriral v Avstriji, Adria Tehnika pa izvaja modifikacije za vpis preostale Easyjetove flote, okvirno 110 letal za potrebe letalskega prevoznika Easyjet Europe.

Velika Britanija, London.
Letalo linije EasyJet.
Foto: Aljoša Rehar/STA
Arhiv STA

Prvo letalo je bilo registrirano julija v okviru podelitve avstrijskega spričevala letalskega prevoznika družbi Easyjet, so danes sporočili iz Adrie Tehnika. Delo naj bi bilo zaključeno do konca zimskega voznega reda 2018/19.

Po njihovih navedbah gre za zahteven projekt, tako z vidika obsega kot tudi časovnega okvira, Adria Tehnika pa je že uspešno izvedla prve modifikacije v predvidenem roku.

"Z Easyjetom smo začeli sodelovati leta 2016 in se izkazali kot zanesljiv ponudnik storitev vzdrževanja flote letal A320, sedaj pa z veseljem podaljšujemo poslovno sodelovanje na naslednji dve sezoni in še dlje. Ta letalska družba ima impresivne načrte za rast, z našimi načrti za širitev za leto 2018 pa bomo lahko Easyjetu zagotovili dve liniji in tako vzpostavili koristno, zaupanja vredno partnerstvo," je ocenil izvršni direktor podjetja Adria Tehnika Maks Pele.

Vodja vzdrževanja in tehnični direktor podjetja Easyjet Brendan McConnellogue je dodal, da imajo pozitivne izkušnje s sodelovanjem pri projektu s podjetjem Adria Tehnika. "Proaktivni pristop Adrie Tehnika h kulturi varnosti in njene bogate izkušnje z letali tipa Airbus A320 nam ustrezajo ter zrcalijo osnovne vrednote našega podjetja," je dejal.

Julija je Easyjet ustanovil novo letalsko družbo - Easyjet Europe s sedežem na Dunaju - da bi po izstopu Velike Britanije iz EU lahko nadaljeval z izvajanjem letov znotraj EU. S takšno novo strukturo bo postal panevropska skupina letalskih družb s tremi letalskimi družbami s sedeži v Avstriji, Švici in Veliki Britaniji, so še dodali.