Podjetja 14.11.2017 16:14

Na navtičnem sejmu v Amsterdamu tudi 20 slovenskih podjetij

Amsterdam, 14. novembra - Na sejmu navtične industrije in opreme Mets (Marine Equipment Trade Show), ki se je danes pričel v Amsterdamu, svoje izdelke in storitve pod okriljem javne agencije Spirit na skupnem razstavnem prostoru predstavlja 20 slovenskih podjetij. Sejem naj bi po pričakovanjih organizatorjev obiskalo več kot 23.000 ljudi.

Sejem Mets velja za največji in najpomembnejši sejem za navtično opremo in opremo marin na svetu. Dogodek je predvsem profesionalne narave, saj na njem nastopajo skoraj vsi proizvajalci navtične opreme, obišče pa ga velika večina trgovcev z navtično opremo, so sporočili s Spirita. Njegova posebnost je, da na njem ni plovil.

Produktne skupine izdelkov na sejmu so materiali in oprema za gradnjo plovil, električne komponente in navigacijska oprema, svetila, notranja oprema plovil, pogonski agregati ter elementi in naprave in oprema za njihovo vzdrževanje, oprema za hlajenje in prezračevanje, zaščitna oprema, tekstil, izdelki iz platna in drugih materialov ter sorodna oprema, krmilni sistemi in hidravlika, oprema za marine in ostala navtična oprema.

Spirit skupinsko predstavitev za slovenska podjetja na tem sejmu pripravlja peto leto zapored. 20 slovenskih podjetij se predstavlja na 264 kvadratnih metrih prostora.

V Amsterdamu so zastopana podjetja Aplast, Astel, Cap, Elektro Štumpfl, Ema, Fjord, GS, Homeyacht, Hovercraft, IRM, LXNAV, P Team, Roto, Saitech, Sandiline, Simarine, Spinaker, Steklarstvo Janez Resnik, Xlab in Yachting 2000.

Lani se je na sejmu predstavilo 1471 razstavljavcev iz 49 držav, obiskalo pa ga je skoraj 23.000 obiskovalcev iz 100 držav, so še dodali na Spiritu.