Podjetja 10.11.2017 17:00

Odlična ocena Standard & Poor's za Zavarovalnico Sava

Maribor, 10. novembra - Bonitetna agencija Standard & Poor's je Zavarovalnici Sava dodelila bonitetno oceno finančne in kreditne moči A- (odlično) s pozitivno srednjeročno napovedjo. Enako oceno ima tudi Pozavarovalnica Sava, katere del je Zavarovalnica Sava s sedežem v Mariboru.

Maribor.
Zavarovalnica Sava.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Agencija Zavarovalnico Sava obravnava kot ključno odvisno družbo Save Re, ki največ prispeva v deležu premije in dobička celotne skupine, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Pozavarovalnice Sava. Tej je agencija Standard & Poor's julija letos potrdila obstoječo bonitetno oceno finančne moči A-, ob tem pa srednjeročno napoved izboljšala iz stabilne v pozitivno.

Zavarovalnica Sava, ki je pod lastništvom Pozavarovalnice Sava povezala slovenski Zavarovalnico Maribor in Tilio ter hrvaški Velebit osiguranje in Velebit životno osiguranje, je uradno začela delovati novembra lani. Danes ima močan položaj na slovenskem zavarovalnem trgu in je s 17-odstotnim tržnim deležem drugi najmočnejši igralec med slovenskimi zavarovalnicami.

Pozitivna srednjeročna napoved odraža obete ključnih operativnih entitet Save Re in nakazuje verjetnost, da se lahko ocena v naslednjem letu do dveh dvigne, če bo skupina vzdrževala stabilno raven kapitala, zagotavljala rast poslovanja in povečevala dobičkonosnost, stroškovno učinkovitost ter ohranjala kapitalsko ustreznost, še pravijo v Savi Re.