Turizem 11.11.2017 7:53

S prihodom ladje MSC Musica se zaključuje sezona ladijskega turizma

Koper, 11. novembra - Na potniški terminal koprskega pristanišča bo danes kot zadnja v letošnji sezoni priplula potniška ladja MSC Musica. S skupno 60 prihodi in 71.500 potniki se letošnja sezona lahko primerja z lansko, ki je bila ena uspešnejših sezon potniškega ladijskega turizma, so zapisali na novičarskem portalu koprske občine Ekoper.si.

V Kopru so letos zabeležili sedem novih prihodov, med drugim tri ladje ladjarja Viking Cruises, prvič pa so k njim priplule tudi ladje ladjarja Holland America - Westerdam, ladja ladjarja Silversea - Silver Muse in ladja ladjarja Princess Cruises - Sea Princess.

Zagotovo je letošnje leto zaznamovala potniška ladja Azamara Quest, Koper pa je poleg nje obiskalo še nekaj luksuznih ladij. Kot so poudarili na omenjenem portalu, je to dokaz, da je mesto vedno bolj privlačna destinacija tudi za ladje višjega cenovnega razreda.

Letos nas je na potniškem terminalu obiskalo 60 ladij z 71.500 potniki, kar za naše gospodarstvo, predvsem pa turizem pomeni 5,5 milijona evrov denarnega priliva, so izračunali v Luki Koper.

Letošnja sezona se je sicer začela februarja, najbolj zanimiva meseca pa sta bila maj in oktober, ko je v Koper priplulo skupno 22 ladij. Kot je za Ekoper.si ocenila županova svetovalka Jana Tolja, pa se za prihodnje leto napoveduje 15-odstotni dvig obiska potniških ladij.