Turizem 11.11.2017 9:27

Hotel Brdo prejel nagrado za najboljši luksuzni podeželski hotel na svetu

Brdo pri Kranju, 11. novembra - Hotel Brdo na Brdu pri Kranju je prejel prestižno nagrado. Mednarodni turistični portal Luxury Travel Guide ga je namreč imenoval za najboljši luksuzni podeželski hotel leta na svetu. Direktorica Javnega gospodarskega zavoda Protokolarne storitve RS (JGZ Brdo) Špela Munih Stanič je nagrado prevzela ta teden na slavnostni podelitvi v Londonu.

Ljubljana.
Hotelska soba.
Foto: Sara Erjavec Tekavec/STA
Arhiv STA

Za vse dobitnike nagrad portala Luxury Travel Guide veljajo stroga merila ocenjevanja, ki jih izvajajo interni strokovnjaki, poudarek pa dajejo inovacijam in oblikovanju, sobam in hotelskim prostorom, gastronomskih dosežkom in odličnosti storitev. Luxury Travel Guide je sicer ekskluzivni vir informacij za zahtevnejše potnike in nudi bralcem objektiven pogled na počitniške destinacije, so sporočili iz JGZ Brdo.

Kot so zapisali, je Hotel Brdo poznan kot pozoren gostitelj poslovnih in protokolarnih dogodkov. Pogosto skrbi tudi za vrhunske športnike, ki jim v času priprav zagotavlja vse potrebne storitve. S storitvijo na najvišjem nivoju in pestro ponudbo aktivnosti je idealen za oddih v sproščujočem naravnem okolju.

Hotel je poseben tudi v tem, da so v njem prenočevali že številni eminentni gostje. Brdo gosti predsednike, kralje in diplomate, med gosti je bila tudi že britanska kraljica Elizabeta II. Ni pa Brdo rezervirano le za protokolarne goste, temveč ga lahko obiščejo vsi.

Po besedah direktorice so sicer v Hotelu Brdo poleg kongresnih obiskovalcev najpogostejši gostje ljudje, ki cenijo kakovostne storitve, odlično kulinariko, naravo in spokojnost, stran od vsakodnevnega mestnega vrveža mesta.

Celotno posestvo Brdo obsega skoraj 500 hektarjev, kjer se prepletajo gozdno, travnato in vodno okolje. Na posestvu je 11 jezer, Brdo pa je uvrščeno tudi med področja Natura 2000 in predstavlja dom več kot 1000 rastlinskim in 1000 živalskim vrstam.

Posestvo Brdo je kombinacija slikovite narave in zgodovinsko pomembne lokacije. Renesančni Grad Brdo in s slamo kriti kozolci toplarji so le del bogate dediščine, ki sega več kot 500 let v zgodovino.