Podjetja 2.11.2017 10:35

Uporabniki Izimobila pod okrilje Telekoma Slovenije

Ljubljana, 2. novembra - Izimobil bo konec leta prenehal izvajati storitve mobilne telefonije, njegovi uporabniki pa bodo prešli k Telekomu Slovenije. V družbi, ki je na slovenski trg vstopila leta 2005, so se tako odločili zaradi razmer na trgu telekomunikacij in na podlagi ocene, da se bo konkurenčni boj na trgu v prihodnje še zaostroval.

Ljubljana.
Družba Izimobil, logotip.
Foto: Tina Kosec/STA
Arhiv STA

Izimobil je storitve mobilne telefonije doslej zagotavljal v omrežju Telekoma Slovenije, njegovi uporabniki pa jih bodo tudi po 1. januarju 2018 uporabljali nemoteno. V skladu s pogodbo o ureditvi medsebojnih razmerij se bodo s tem datumom na Telekom Slovenije prenesli predplačniške pogodbe Izimobilovih uporabnikov, kot tudi njegova blagovna znamka in storitve ter uredila druga medsebojna razmerja.

Tem uporabnikom bodo storitve do nadaljnjega pod enakimi tarifami in cenami kot doslej na voljo pod blagovno znamko Izimobil, so sporočili iz Telekoma Slovenije.

Tudi v Izimobilu uporabnike obveščajo, da bodo mobilne telefonske številke in kartice SIM ostale po prehodu veljavne, dobroimetje na njihovem računu pri Izimobilu pa se bo preneslo na nov predplačniški račun pri Telekomu Slovenije. Vrednotnice izimobil bodo veljale do izteka roka veljavnosti, ki je naveden na njih.

Uporabnikom, ki se s temi spremembami ne strinjajo, ponujajo možnost, da svojo mobilno številko prenesejo na izbranega operaterja ali prenehajo uporabljati storitev ter porabijo dobroimetje na svojem računu. To morajo storiti najpozneje do 31. decembra.

Izimobil je na slovenski trg mobilnih telekomunikacij vstopil novembra 2005 kot edini mobilni operater, ki ponuja izključno predplačniške storitve. Po podatkih Agencije za komunikacijska omrežja in storitve RS je imel v letošnjem drugem četrtletju na slovenskem trgu mobilne telefonije 2,6-odstotni delež oz. med ponudniki predplačniških storitev 11,9-odstotnega.

Telekom Slovenije, ki je s 44,3-odstotnim deležem največji slovenski operater mobilnih komunikacij, si je sredi lanskega leta že pripojil Debitel, ki je prav tako zagotavljal storitve mobilne telefonije v njegovem omrežju.