Podjetja Startupi 26.10.2017 9:30

Jeseni v Mariboru hackathona s področja zavarovalništva in financ

Ljubljana, 26. oktobra - Mariborska startup skupnost v novembru pripravlja dva inovacijska vikenda oz. poslovna hackathona. Med 17. in 19. novembrom bodo v sodelovanju z Zavarovalnico Sava nove poslovne modele iskali na največjem zavarovalniškem hackathonu - Insurtech inovacijskem vikendu. Temu pa bo sledil še finančni hackathon v sodelovanju z Novo KBM.

Maribor. Tridnevni Insurtech inovacijski vikend oziroma poslovni hackathon. Foto: Startup Maribor

Maribor.
Tridnevni Insurtech inovacijski vikend oziroma poslovni hackathon.
Foto: Startup Maribor

Insurtech inovacijski vikend, namenjen inoviranju v zavarovalniški panogi, bo potekal od 17. do 19. novembra v prostorih Tovarne podjemov v Mariboru. Na njem bo 60 izbranih posameznikov razvijalo prebojne ideje, ustvarjalo prototipe in preverjalo hipoteze poslovnega modela.

Organizatorji pričakujejo prijave motiviranih in z znanjem podkovanih razvijalcev, poslovnežev, oblikovalcev, zavarovalniških agentov, sodelavcev Zavarovalnice Sava in startup ekip, ki si želijo inovirati na področju zavarovalništva in vzpostaviti tesno partnerstvo z Zavarovalnico Sava. Prijave so na voljo do 3. novembra.

Zavarovalnica Sava bo zmagovalni ekipi podarila en bitcoin, prvim trem ekipam pa po eno vstopnico za decembrsko tekmo lige prvakov v Mariboru. Udeleženci se bodo hkrati potegovali tudi za povabilo k nadaljnjemu poslovnemu sodelovanju z drugo največjo zavarovalnico v Jugovzhodni Evropi.

Največjemu zavarovalniškem hackathonu bo predvidoma v začetku decembra sledil še bančni hackathon, ki bo potekal v sodelovanju z Novo KBM. Več informacij o tem dogodku bo znanih v kratkem.

Kot so zapisali organizatorji dogodka iz Tovarne podjemov, sta zavarovalništvo in bančništvo panogi, ki sta podvrženi močni disrupciji in v katerih nastajajo številna nova startup podjetja in novi prebojni poslovni modeli. Ti so velikokrat prav rezultat sodelovanja startupov in že uveljavljenih podjetij v panogi.

Inovacijski vikendi, ki jih organizirajo v okviru programa Startup Maribor, so po besedah direktorja Tovarne podjemov Mateja Rusa eden izmed načinov za spodbuditev sodelovanja med velikimi podjetji in startupi, s čimer želi podjetniški inkubator Univerze v Mariboru vnesti dodatno dinamiko v gospodarski razvoj mesta in regije.

Tovarna podjemov je v okviru programa Startup Maribor izvedla več kot 100 različnih podjetniških dogodkov in podprla več kot 25 novih startupov. Več informacij je an voljo na http://startupmaribor.si/.