Podjetja 16.10.2017 9:11

Na avtomobilski sejem v Münchnu tudi sedem slovenskih podjetij

Ljubljana, 16. oktobra - V torek v Münchnu vrata odpira avtomobilski sejem eMOVE 360 Europe, na katerem se bo na skupnem razstavnem prostoru predstavljalo tudi sedem slovenskih podjetij. Lani se je na sejmu predstavilo 356 razstavljavcev iz 28 držav, obiskalo pa ga je več kot 12.000 obiskovalcev.

Nemčija, Frankfurt. Mercedezov konceptni električni avtomobil EQ A na sejmu v Frankfurtu. Foto: DPA/STA Arhiv dpa/STA

Nemčija, Frankfurt.
Mercedezov konceptni električni avtomobil EQ A na sejmu v Frankfurtu.
Foto: DPA/STA
Arhiv dpa/STA

Skupinski nastop slovenskih podjetij na ključnem sejemskem dogodku v tem segmentu avtomobilske industrije organizira Javna agencija Spirit Slovenija. Na sejmu se bodo pod okriljem Spirita obiskovalcem predstavila podjetja Blisk Livarstvo, Elaphe, Emsiso, Etrel, Gem Motors, KGL in Talum.

Sejem, ki bo potekal do četrtka, je namenjen predstavitvi izdelkov in tehnologij s področja vozil na električni pogon, energije in infrastrukture, tehnologij za shranjevanje energije, tehnologij za pogonska sredstva in motorje, inženiringa in poddobaviteljev, so zapisali na Spiritu.

Gre za ključni sejemski dogodek v tem segmentu avtomobilske industrije, na katerem slovenska podjetja pričakujejo poglobitev sodelovanja z obstoječimi partnerji ter vzpostavitev novih povezav, prav tako je sejem priložnost za oceno položaja podjetij v primerjavi z globalno konkurenco na tem področju.

Do konca letošnjega leta bosta pod okriljem javne agencije sicer izvedeni še dve skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini, in sicer novembra na sejmu Metstrade v Amsterdamu in decembra na sejmu AF - L'Artigiano in Fiera v Milanu.