Podjetja 13.10.2017 13:27

Na ljubljanskem letališču rekorden september

Brnik, 13. oktobra - Ljubljansko letališče tudi v drugi polovici leta beleži rast prometa. Promet na letališču se je v devetih mesecih na letnih ravni okrepil za 20,4 odstotka, število premikov letal pa za 11,4 odstotka. Septembra so sicer zabeležili 180.380 potnikov, kar je največje število potnikov med vsemi dosedanjimi septembri, so sporočili iz Fraporta Slovenija.

Brnik.
Letališče Jožeta Pučnika, Aerodrom Ljubljana.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

"Druga polovica leta se je začela dobro, tako avgusta kot septembra pa je rast prometa dosegla 18,9-odstotka," so navedli v družbi Fraport Slovenija. Septembra letos so imeli za okoli 30.000 več potnikov kot septembra lani.

Sredi avgusta je število potnikov preseglo milijon, rekorden pa je bil tudi september, saj je 17. septembra, ko je slovenska košarkarska reprezentanca osvojila zlato na evropskem prvenstvu v Istanbulu, letališče obiskalo največje dnevno število potnikov do sedaj, in sicer 8372 potnikov.

"Poleg rednega nedeljskega prometa smo to nedeljo v Istanbul pospremili kar 11 dodatnih letal s skoraj 2000 navijači, ki so šli spodbujat naše fante," so navedli.

V devetih mesecih letos so sicer najvišjo mesečno rast prometa zabeležili aprila, ko je ta dosegla 31,5 odstotka, mesec z največjim številom potnikov pa je bil julij. Samo julija je letališče obiskalo obiskalo 198.138 potnikov. V družbi Fraport Slovenija so še dodali, da pričakujejo, da se bo rast do konca leta umirila.