Podjetja 14.10.2017 8:22

Na forumu avtomobilske industrije na Češkem tudi slovenska podjetja

Ljubljana/Praga, 14. oktobra - Delegacija slovenskih podjetij se bo v ponedeljek in torek pod okriljem agencije Spirit v češki Pragi udeležila mednarodnega poslovnega foruma CEE Automotive Forum. Predstavniki bodo imeli individualne sestanke z vodilnim menedžmentom svetovnih avtomobilskih proizvajalcev in podjetij ter združenj avtomobilske industrije.

Novo mesto. Proizvodnja avtomobilov. Foto: Rasto Božič/STA Arhiv STA

Novo mesto.
Proizvodnja avtomobilov.
Foto: Rasto Božič/STA
Arhiv STA

Kot so sporočili s Spirita, bo v delegaciji 13 predstavnikov osmih slovenskih podjetij. Za vse so pripravljeni vnaprej načrtovani individualni sestanki, podjetja pa si bodo v času foruma lahko tudi sama organizirala dodatna srečanja. Veliko priložnosti za pogovore bo tudi na številnih srečanjih, ki bodo namenjena neformalnemu mreženju med podjetji in udeleženci.

Mednarodni poslovni dogodek je namenjen poslovnemu mreženju med dobavitelji iz avtomobilskega sektorja in vodilnimi svetovnimi avtomobilskimi proizvajalci, vključno z njihovimi proizvodnimi enotami v srednji in vzhodni Evropi, vodilnimi svetovnimi podjetji iz avtomobilske industrije, pa tudi z različnimi združenji in institucijami iz avtomobilskega sektorja ali sorodnih področij.

To srečanje velja za največjo konferenco v regiji srednje in vzhodne Evrope na področju avtomobilske industrije. Na njej se predstavljajo najnovejši trendi, nove strategije, tehnologije, kompetence in razvoj na področju avtomobilske industrije in proizvodnje.

Lani se je srečanja udeležilo več kot 200 izvršnih direktorjev vodilnih svetovnih podjetij in proizvajalcev iz avtomobilske industrije. Organizatorji tudi letos pričakujejo, da se bo dogodka udeležilo več kot 320 delegatov iz 14 držav, predvsem iz srednje in vzhodne Evrope, Nemčije in Turčije.

Med drugim so na lanskem srečanju sodelovale družbe Skoda Auto, TPCA CZ, GM Poland, JLR, BMW Group, VW Group Purchasing EE, združenje ACEA, Magyar Suzuki, Fiat Automobile, EY, Adam Opel, Plastic Omnium, Ford Otosan, Tatra Trucks, Jato Dynamics, Robert Bosch, FederalMogul, Porsche Engineering, AAA Auto, Ford CZ, Mitsubishi Electric, Grammer, Videoton, Item Industrietechnik, Exact Systems, Bosal, PSA Peugeot Citroen, Brose Gruppe, ZF, Aisin Europe, Toyota MM Europe, PSA Peugeot Citroen CE in Matador, so še navedli na Spiritu.