14.10.2017 7:15

Tudi letošnja Drobtinica za pomoč socialno ogroženim osnovnošolcem

Ljubljana, 14. oktobra - Rdeči križ Slovenije (RKS) bo v svojih območnih združenjih znova pripravil enodnevno akcijo Drobtinica, s katero bo zbiral sredstva za šolske sklade. V preteklih 16 letih je s tako zbranimi sredstvi zagotovil več kot 30.000 toplih obrokov za socialno ogrožene osnovnošolce v okoljih, kjer je akcija potekala. Večina Drobtinic bo potekala danes.

Ljubljana. Rdeči križ Slovenije. Foto: Domen Grögl/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Rdeči križ Slovenije.
Foto: Domen Grögl/STA
Arhiv STA

Vsi, ki želijo pomagati socialno ogroženim osnovnošolcem, lahko obiščejo katero od več kot 100 stojnic po Sloveniji in prispevajo po svojih močeh. Prav tako lahko pošljejo SMS na 1919 s ključno besedo DROBTINICA in prispevajo en evro ali z besedo DROBTINICA5 in prispevajo pet evrov, so sporočili iz RKS. Stojnice bodo postavili v 36 območnih združenjih po državi.

V RKS so se zahvalili trgovskim družbam Mercator, Spar, Tuš in Jager, ki so darovale kruh in pekovske izdelke ter omogočile postavitev stojnic pred ali v trgovinah. Zbrana sredstva bodo tudi letos namenili otrokom, ki živijo v pomanjkanju in trpijo zaradi različnih posledic revščine. Sicer so otroci ena najbolj ranljivih družbenih skupin.

Kljub izboljšanim gospodarskim kazalcem je bilo po podatkih Statističnega urada RS lani v Sloveniji revnih skoraj 280.000 oseb ali 14 odstotkov vseh prebivalcev. Med njimi je bilo kar 46.000 mladoletnih otrok, kar predstavlja 12 odstotkov vseh mladoletnih otrok v Sloveniji, so še sporočili iz Rdečega križa.