Podjetja 15.10.2017 9:15

Tržiška občina s katalogom poslovnih priložnosti išče investitorje

Tržič, 15. oktobra - Občina Tržič je v zadnjih letih izvedla več ukrepov za spodbujanje gospodarstva in podjetništva. Na podlagi izvedenih delavnic je oblikovala katalog investicijskih in poslovnih priložnosti, ki je namenjen domačim in tujim investitorjem. Predstavljeni so tudi poslovno zanimivi gospodarski subjekti in ugodnosti za potencialne investitorje.

Kot so ta teden sporočili z Občine Tržič, so z nizom srečanj na temo, kako privabiti več investicij v občino in kako še bolj prebuditi podjetništvo, na katerega so povabili ključne deležnike iz Tržiča in Slovenije, preučili prednosti in identificirali številne razvojne priložnosti, ki jih Tržič ponuja.

Prednostne naloge so privabljanje investitorjev in pospeševanje investiranja v Tržič, aktivacija ter revitalizacija praznih poslovnih in industrijskih prostorov ter iskanje novih perspektivnih dejavnosti. Zato je občina na podlagi izvedenih delavnic oblikovala katalog investicijskih in poslovnih priložnosti v občini, ki je namenjen tako domačim kot tujim investitorjem.

V katalogu so predstavljene ključne primerjalne prednosti občine in poslovne ter investicijske priložnosti. Med drugim so predstavljeni tudi poslovno zanimivi gospodarski subjekti v občini in vrsta ugodnosti, ki jih Občina Tržič nudi potencialnim investitorjem in poslovnih subjektom.

Z dopolnitvijo prostorskih aktov želi občina za prihodnost gospodarskega razvoja širiti zazidljive površine z industrijsko in poslovno namembnostjo ter revitalizirati velik industrijski kompleks nekdanje bombažne predilnice in tkalnice z ureditvijo prometne in komunalne infrastrukture. V načrtu je tudi ureditev nove poslovne cone Brezovo in priprava platoja Ljubelj za oživitev turistične dejavnosti.

Z akcijskim načrtom za privabljanje novih vlagateljev, ki ga je letos izdelala občina, so na voljo poslovne cone oziroma zemljišča po ugodnejših cenah od gorenjskega povprečja. Občina zagotavlja tudi delno oprostitev plačila komunalnega prispevka ter subvencije za podjetja za spodbujanje investicij. Ponuja tudi podporo pri urejanju dokumentacije in pridobivanju dovoljenj.

Podatki kažejo, da število podjetij v občini Tržič relativno hitro raste. Prav tako naglo rastejo prihodki gospodarskih družb. Kljub propadu nekaterih večjih podjetij, se registrirana brezposelnost znižuje hitreje od slovenskega povprečja in znaša osem odstotkov. Precej trenutno praznih poslovnih in industrijskih prostorov pa ponuja priložnosti za nove vlagatelje.