Podjetja Turizem 12.10.2017 10:19

Naj kopališča Terme 3000, Bioterme Mala Nedelja in Terme Paradiso

Velenje, 12. oktobra - Zmagovalci letošnjega izbora Naj kopališče so Terme 3000, Bioterme Mala Nedelja in Terme Paradiso, in sicer v kategorijah veliko, srednje in malo termalno kopališče. V akciji je sodelovalo 84 kopališč iz vse Slovenije, nagrade pa so podelili še v kategoriji naravno, letno in pokrito kopališče.

Moravske Toplice. Terme 3000. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Moravske Toplice.
Terme 3000.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Akcija je letos potekala 27. leto zapored. Obiskovalci so za naj kopališče lahko glasovali prek spleta, letos pa je bilo veliko število glasovnic oddanih tudi na kopališčih, so sporočili organizatorji akcije, ki jo pripravlja RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom Dobro jutro Slovenija in lokalnimi radijskimi postajami.

Najboljše veliko termalno kopališče z nazivom Naj kopališče 2017 so postale Terme 3000 Moravske Toplice, ki so se na to mesto povzpele s tretjega mesta. Na drugem mestu je pristalo kopališče Terme Olimia, na tretjem pa lanskoletni zmagovalec Termalna riviera Terme Čatež.

Med srednje velikimi termalnimi kopališči je ponovno prvo mesto z največ glasovi zasedlo kopališče Bioterme Mala Nedelja, na drugem mestu je pristal Termalni center Thermana park Laško, na tretjem mestu pa Terme Vivat.

Največ glasov v kategoriji malih termalnih kopališč so tretje leto zapored dobile Terme Paradiso iz Dobove, mesto za njimi je tudi letos Zdravilišče Radenci, na tretjem mestu pa so tokrat Terme Cerkno.

V kategoriji naravnih kopališč so kopalci letos najbolje ocenili Simonov zaliv, drugo mesto je pripadlo kopališču Talaso Strunjan, tretje pa Grajskemu kopališču Bled.

V kategoriji letnih kopališč so kopalci največ glasov namenili Letnemu kopališču Celje, na drugo mesto se je uvrstila Laguna Mestna plaža Ljubljana in na tretje Mestno kopališče Višnja Gora.

Zmagovalec kategorije pokritih kopališč je bilo tudi tokrat ljubljansko Vodno mesto Atlantis, na drugem mestu je Aquapark Žusterna, na tretje mesto pa se je prebil Wellness Špik.

Kot so še navedli organizatorji akcije, se "ob prvem decembrskem snegu" začenja izbor Naj smučišča 2018, še prej pa v uredništvu turističnega portala Dobro jutro Slovenija začenjajo izbor za Naj wellness 2018.