Podjetja 11.10.2017 19:00

Ob digitalizaciji v energetiki opozorili na pomanjkanje kadrov

Brdo pri Kranju, 11. oktobra - Predstavniki podjetij na področju energetike so na današnji strateški okrogli mizi v okviru srečanja Inovacija energetike na Brdu pri Kranju kot največjo težavo pri razvoju in digitalni transformaciji navedli pomanjkanje ustreznih kadrov. Potreben pa bo tudi ustrezen zakonodajni okvir za nadaljnji razvoj, so opozorili.

Brdo pri Kranju, kongresni center.
Srečanje Inovacija energetike '17.
Strateška okrogla miza.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Letošnje 9. vodilno srečanje pomembnih soustvarjalcev energetike Inovacija energetike '17, ki ga vsako leto pripravlja družba Prosperia, je bilo posvečeno novim pogledom na razvoj energetike oziroma na energetsko revolucijo, ki je pred vrati, od avtonomnih vozil, interneta stvari v energetiki do novih pogledov na omrežja prihodnosti in potrebnih digitalnih znanj.

Strateška okrogla miza, s katero se je sklenilo srečanje, pa je nosila naslov Inovacije in drzne izbire za jutri - strategije prihodnosti. Kot so povedali sogovorniki iz vodilnih podjetij s področja energetike, so se uvajanja novih tehnologij lotili že pred leti, vendar pa se sedaj dogajajo hitrejše spremembe, tehnično usposobljenih kadrov pa je vse manj.

Predsednik uprave Elektra Ljubljana Andrej Ribič je pojasnil, da uvajanje novih tehnologij in sistemov, ki se dogaja v energetiki, prinaša potrebe po novih znanjih. "Na tem področju imamo kar nekaj težav, saj nam niti štipendiranje ne pomaga pri pridobivanju novih kadrov," je poudaril in dejal, da tudi štipendisti hitro pobegnejo drugam, kjer imajo boljše pogoje in višje plače.

Generalni direktor GEN energije Martin Novšak je dejal, da je le z najboljšimi mladimi v stroki moč pričakovati najboljši razvoj in postavljanje trendov v svetovnem merilu. Zato bi nas moralo skrbeti, da usposobljeni mladi odhajajo v tujino. "Moramo seliti kapital iz javnega sektorja v gospodarstvo, zadržati mlade in jih tudi plačati, ne obdavčiti," je izpostavil.

"Razmišljati moramo o procesih, novih poslovnih modelih, talentih, kako izobraževati ljudi, kako inovirati in uporabljati," je pa izpostavila tudi Medeja Lončar iz Siemensa in pojasnila, da kompetenčne centre že dobivajo tiste države, ki imajo ustrezen kader. "Kdor najde prave ljudi za delo, dobi tudi kapital," je pojasnila.

Da je pomanjkanje kadrov glavna težava podjetij, opaža tudi Andrej Kos s Fakultete za elektrotehniko. Druga tema, ki pesti podjetja, je kako ustanoviti razvojni oddelek, tretji problem pa je v tem, da nove tehnologije ne posvojijo na ravni upravljanja, temveč jo umaknejo zgolj na oddelek informatike.

Med največjimi izzivi so sogovorniki izpostavili še problem zakonodaje in sistemske ureditve. Kot je dejal Ribič, imajo v podjetju neskončno možnosti, da se približajo potrošniku, vendar mora to z regulatornim okvirjem zagotoviti tudi država. "Če se država spremembam ne bo prilagajala, bomo še naprej imeli težave in bomo zaostajali v razvoju ter ne bomo sledili trendom," je opozoril.

Regulativa je lahko visoka ovira lahko pa je pospeševalec razvoja, je povzel tudi Dejan Paravan iz družbe GEN-I. Prepričan je, da se bo veliko dogajalo na področju digitalizacije in ker se bo sprejemala nova zakonodaja, je pomembno, da se tudi preko zakonodaje spodbudi razvoj distribucijskih omrežij.

Predstavniki države so sicer napovedali spremembe na področju uvajanja pametnih omrežij in novih energetskih usmeritev, ki so vezane na nove energetske tehnologije. So pa opozorili na določene omejitve v krovni zakonodaji. Tako bi bilo treba med drugim rešiti problematiko varstva osebnih podatkov.

Na področju distribucije se bo tako veliko dogajalo, manj pa na področju proizvodnje energije, predvideva generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne Matjaž Marovt. "Mi se bom ukvarjali predvsem s tem, kako zadostiti vse večjim potrebam, ker poraba energije bo naraščala," je dejal in opozoril, da bo država tu pred velikim izzivom.