Podjetja 10.10.2017 20:56

SIJ Metal Ravne naj koroško podjetje 2016 po izboru bralcev Večera

Prevalje, 10. oktobra - Medijska hiša Večer je letos prvič izvedla izbor Koroško podjetje leta in najboljše za leto 2016 razglasila drevi na Prevaljah. V kategoriji velikih podjetij je Koroško podjetje leta postala družba Tab Mežica, naj zaposlovalec je podjetje Petrol Energetika, naj koroško podjetje 2016 po izboru bralcev Večera pa je podjetje SIJ Metal Ravne.

Ravne na Koroškem.
Logotip podjetja Metal Ravne.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

V kategoriji srednje velikih podjetij je naj koroško podjetje 2016 slovenjgraška družba Ko-si, v kategoriji majhnih podjetij je zmagala družba Miheu iz Šentjanža pri Dravogradu, v kategoriji mikro podjetij pa ravenska družba Paleco.

Pri iskanju najuspešnejših podjetij v regiji se je medijska hiša Večer povezala z Gospodarsko zbornico Slovenije oz. njeno Območno zbornico Koroška. Skupaj so pripravili izbor, ki s podelitvijo priznanj izpostavlja dobre prakse v regiji, je na drevišnji slovesnosti na Prevaljah poudaril direktor Večera Sašo Todorović, ki je bil tudi član strokovne komisije za izbor.

"Povedati moram, da smo v komisiji poleg finančnih kazalnikov upoštevali tudi razvojno usmeritev družb in vpetost v lokalno okolje. Uspešne družbe morajo imeti jasno strategijo in vizijo vodstva, zadovoljne kupce, produktivne in motivirane zaposlene ter zadovoljne lastnike, ki so za svoje pametne naložbe tudi ustrezno nagrajeni. Verjamem, da smo izbrali najboljše," je dejal Todorović.

Slovesnosti se je udeležil tudi predsednik DZ Milan Brglez, ki je v nagovoru dejal, da Večerov projekt Koroško podjetje leta prepoznava "kot izjemen doprinos k prepoznavnosti regije in njenih dosežkov v času, ko zgodbe o uspehu potrebujemo za nadaljnji razvojni preboj". Poudaril je pozitivne trende, ki se kažejo v koroškem gospodarstvu, ob tem pa kot posebej pomembno izpostavil, da lahko v regiji svojo perspektivo iščejo in najdejo tudi mladi.

"Mladi, ki so skozi pretekla leta ohranili odločnost in aktivizem, ki sta potrebna za razvoj regije in za to, da si mlade generacije v njej lahko ustvarijo kvalitetno življenje," je dejal Brglez in ob tem spomnil na aktivnosti Mladinske iniciative za 3. razvojno os.

Poleg direktorja Večera so bili člani strokovne komisije še upokojen nekdanji direktor ravenskega Metala Peter Prikeržnik, upokojena dekanica in direktorica nekdanje Visoke šole za tehnologijo polimerov, ki je medtem postala fakulteta, Silva Roncelli-Vaupot, vodja koroških uradov za delo Jasmina Uršič, direktor za področje razvoja pri Večeru Aleksander Bratina in direktorica koroške območne gospodarske zbornice Aleksandra Gradišnik.