Podjetja 9.10.2017 12:15

V Velenju odprli razširjeno Poslovno cono Stara vas

Velenje, 9. oktobra - V Velenju so danes odprli razširjeno Poslovno cono Stara vas, ki se razteza na 18 hektarjih površine. Naložba je znašala dva milijona evrov, skoraj polovico sredstev pa so pridobili od države, je na novinarski konferenci pred odprtjem povedal velenjski župan Bojan Kontič.

Velenje, restavracija Jezero.
Novinarska konferenca velenjske občine pred otvoritvijo razširjene Poslovne cone Stara vas.
Foto: Lili Pušnik/STA

Velenje, restavracija Jezero.
Novinarska konferenca velenjske občine pred otvoritvijo razširjene Poslovne cone Stara vas.
Velenjski župan Bojan Kontič in direktor občinske uprave Iztok Mori.
Foto: Lili Pušnik/STA

Velenjska občina je po županovih besedah zemljišče za poslovno cono kupila že pred leti in takrat je za kvadratni meter zemljišč plačala 33 evrov. "Ker si želimo nova delovna mesta v občini, zemljišča zdaj prodajamo po ceni od 20 evrov za kvadratni meter. Povpraševanje po zemljiščih obstaja, po takšni ceni, po katerih zdaj prodajamo, pa občina več ne bo prodajala zemljišč," je dejal Kontič.

Lastništvo zemljišč v poslovni coni je konsolidirano, večji del zemljišč je v lasti velenjske občine, in sicer 11 hektarjev, ostalo je v zasebni lasti. Zemljišča so namenjena poslovni, servisni, proizvodni, obrtni in storitveni dejavnosti.

Na območju obstoječe poslovne cone že stoji sedem objektov. Razpis za prodajo novourejenih zemljišč je bil objavljen maja letos, nanj pa so se prijavila tri podjetja. V letu 2018 lahko potencialni investitorji pričnejo z gradnjo oz. opravljanjem dejavnosti v novi coni. Velenjska občina si želi vanjo privabiti investitorje, ki bodo po nakupu zemljišč prevzeli nase celotno naložbo.

Do konca leta 2019 na velenjski občini pričakujejo povečanje števila zaposlenih v omenjeni poslovni coni. Eno prvih podjetjih, ki je kupilo zemljišče, je velenjski Eurograf, ki se ukvarja z grafično dejavnostjo. Naslednje leto bodo v coni zgradili nov proizvodni obrat in zaposlili 21 delavcev.