Startupi 2.10.2017 16:33

Slovenski SportyFi želi s pomočjo kriptovalut spremeniti financiranje v športu

Ljubljana, 2. oktobra - Slovensko podjetje SportyFi želi s svojo platformo, ki temelji na kriptovalutah, športnikom in vlagateljem omogočiti enostavnejše investicije v šport. Sredstva za zagon platforme bodo zbirali od 14. novembra do 1. decembra prek množičnega financiranja s kripto-kovanci, za cilj pa so si zadali 16 milijonov dolarjev.

Ljubljana. Nekdanji nogometaš Real Madrida in brazilske reprezentance Roberto Carlos in direktor SportyFi Marko Filej. Foto: SportyFi

Ljubljana.
Nekdanji nogometaš Real Madrida in brazilske reprezentance Roberto Carlos in direktor SportyFi Marko Filej.
Foto: SportyFi

Kot so zapisali v ekipi, bo s platformo športnikom omogočeno lažje financiranje kariere v tistih najbolj kritičnih trenutkih, ko se borijo za preboj med profesionalce. Potencialnim vlagateljem, ki do sedaj niso imeli možnosti investicije v šport, pa se bo odprla možnost, da oplemenitijo svoj vložek v eni izmed najhitreje rastočih industrij.

Zbiranje sredstev, ki jih športniki potrebujejo za nadaljnji razvoj svoje kariere, bo mogoče bodisi v obliki donacije bodisi kompleksnejše investicije, pri katerih investitorji pridobijo del pravic od bodočih zaslužkov.

V primeru uspešno zbranih zagonskih sredstev bo testna različica platforme na voljo že letos, medtem ko bodo lahko športniki na SportyFi pričeli z zbiranjem sredstev v prvi polovici leta 2018.

S svojimi načrti so pri SportyFi prepričali tudi mednarodne športne zvezde. Na družbenih omrežjih je platformo med drugim podprl tudi brazilski nogometaš Roberto Carlos, med ambasadorji in svetovalci pri projektu pa so tudi skakalec Noriaki Kasai, nekdanji košarkar Primož Brezec, nogometaš Savo Milošević in drugi športni strokovnjaki.

Med ustanovitelji podjetja SportyFi so Simon Žgavec, Tomaž Čepon in Marko Filej, ki je tudi direktor podjetja. Filej je v preteklosti že zagnal tudi spletno platformo Trainers4me za hitro in enostavno iskanje športnih trenerjev ter spletno telovadnico OnlineGym4me.com, ki uporabnikom omogoča fleksibilen način vodene vadbe 24 ur na dan.