Podjetja 23.9.2017 9:49

JYSK v Sloveniji lani povečal prodajo za 13 odstotkov

Ljubljana, 23. septembra - Danska veriga pohištvenih prodajaln JYSK, ki je na slovenski trg vstopila leta 2008, je lani prihodke od prodaje v Sloveniji povečala za približno 13 odstotkov na 30,9 milijona evrov. Med najbolj prodajanimi artikli so bili vrtno pohištvo in vzmetnice.

"Slovenija ima največji promet na kupca v primerjavi z drugimi državami v regiji," je povedal izvršni podpredsednik JYSK Nordica Mikael Nielsen, zadolžen za prodajo na drobno. V regiji, ki poleg Slovenije obsega še Bosno in Hercegovino, Hrvaško in Srbijo, je povprečni promet na kupca lani znašal 26,1 evra.

JYSK je prvi trgovini na slovenskem trgu odprl v Brežicah in Murski Soboti, danes pa ima po državi 21 trgovin in zaposluje 200 delavcev. Kot je povedal Nielsen, želijo število trgovin povečati, krepijo pa tudi navzočnost nakupov prek spleta z več možnostmi dostave.

V regiji je JYSK Nordic lani v povprečju zabeležil 19-odstotno rast prodaje, ki je skupaj dosegla 134,7 milijona evrov. Število posameznih nakupov je preseglo pet milijonov. JYSK je imel v tem delu sveta zaposlenih skupaj približno 300 ljudi.

JYSK je bil ustanovljen leta 1979 na Danskem, danes pa deluje v 48 državah po svetu. Letni promet skupine znaša okoli 3,12 milijarde evrov. V tem času napoveduje odprtje svoje 2500. trgovine, so navedli v družbi.