Startupi 21.9.2017 9:50

Slovenski Gotoky na Kickstarterju zbral že 22.000 evrov

Ljubljana, 21. septembra - Ekipa Gotoky, ki razvija inovativno rešitev za brezžično komunikacijo s pametnimi mobilniki, je na platformi za množično financiranje Kickstarter v enem dnevu dosegla zadani cilj 20.000 evrov. Na Kickstarter so se podali v torek, doslej pa so prepričali že več kot 110 podpornikov, ki so jim namenili 22.600 evrov.

null

Rešitev podjetja Gotoky predstavlja radijska postaja Gotoky, ki se poveže s pametnim mobilnim telefonom ter uporabniku nato omogoča brezplačno kriptirano digitalno komunikacijo prek radijskih frekvenc tudi na območjih, kjer ni signala mobilnih omrežij.

Na Kickstarterju je ekipa ponudila izboljšano različico gotoky D1, ki lahko deluje samostojno tudi brez pametnega telefona. Brez povezave s telefonom lahko shrani do 1000 sporočil.

Gotoky omogoča glasovno in podatkovno komunikacijo v povprečju na razdaljah do pet kilometrov. V mestih je zaradi več ovir in motenj doseg do dva kilometra, v gorah ali puščavah pa je po drugi strani lahko bistveno večji, tudi 15 kilometrov in več.

Projekt Gotoky je uradno zaživel leta 2015, v okviru nizozemskega podjetniškega pospeševalnika StartupBootCamp HighTechXL pa je bil razglašen za najbolj perspektiven startup generacije. Januarja letos so sklenili partnerstvo s tehnološkim velikanom Iskratelom v okviru podjetniškega investicijskega programa Iskratel Startup.