Podjetja 11.11.2017 10:47

Podjetje SIJ Ravne Systems z rastjo proizvodnje in števila zaposlenih

Ravne na Koroškem, 11. novembra - Tretje največje podjetje v Skupini SIJ, družba SIJ Ravne Systems, ki je nastala v začetku lanskega leta z združitvijo treh podjetij, s sinergijami in optimizacijo poslovanja beleži rast proizvodnje in prihodkov ter tudi števila zaposlenih. Ob združitvi treh podjetij je zaposlovala 522 delavcev, do konca leta 2017 jih bo v družbi skupno okoli 545.

Ravne na Koroškem.
Sedež družbe Ravne Systems.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA
Arhiv STA

Podjetja iz Skupine SIJ - Serpa, Noži Ravne in Sistemska tehnika - so se združila v začetku leta 2016 in nato v prvem letu delovanja v okviru podjetja SIJ Ravne Systems dosegla 40,1 milijona evrov prihodkov od poslovanja in 3,3 milijona evrov EBITDA.

"Ocenjujemo, da bomo povečali prihodke za pet odstotkov, medtem ko se bo EBITDA povečal za kar 50 odstotkov na pet milijonov evrov," je glede napovedi za letošnje poslovanje za STA navedel direktor družbe SIJ Ravne Systems Samo Jenič.

Kot pojasnjuje, so rast dosegli s sinergijami ob združitvi in nadaljnjo optimizacijo poslovanja. Hkrati letos načrtujejo znižanje neto finančne zadolženosti za eno tretjino, na osem milijonov evrov.

Jenič na vseh programih vidi velik potencial. Tako ocenjuje, da bodo s programoma noži in valji še naprej rasli količinsko in vrednostno ter krepili položaj enega največjih evropskih proizvajalcev. Na programih strojegradnja in vzdrževanje pa bo visoka predvidena rast rezultat večje vloge pri naložbeni dejavnosti družb znotraj Skupine SIJ.

Zaradi predvidene rasti načrtujejo dodatno zaposlovanje. Iščejo predvsem univerzitetno izobražen kader tehničnih smeri za visoko strokovna in vodstvena dela ter delavce za delo v proizvodnji za delovna mesta, kot so rezkalec, strugar, brusilec, ključavničar, varilec, CNC operater in podobno.