Turizem 17.9.2017 9:37

Izbrani trije finalisti izbora sejalec

Ljubljana, 17. septembra - Strokovna komisija je izbrala tri finaliste izbora Sejalec 2017. To so Expo Postojnska jama kras, Fontana piv Zeleno zlato ter Narava v barvah, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO).

Tri finaliste izbora je strokovna komisija imenovala po terenskem obisku petih polfinalistov. Skupno je sicer na poziv, s katerim STO išče najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke slovenskega turizma v zadnjih dveh letih, prispelo 12 prijav.

Expo Postojnska jama kras je največja razstava o jamah in krasu na svetu. S pomočjo interaktivnih in tridimenzionalnih predstavitev so na ogled nastanek krasa, nastanek Postojnske jame, pestrost jamskega življenja in turistična zgodovina jame.

Fontana piv Zeleno zlato je kot prva fontana piv na svetu velika atrakcija in je odličen primer povezovanja vseh deležnikov, ki zdaj pišejo skupno zgodbo o zelenem zlatu, pojasnjujejo na STO.

Narava v barvah pa je ime za nove ekoturistične produkte, ki temeljijo na opazovanju in doživljanju narave. Poseben poudarek je namenjen vključevanju lokalnega prebivalstva v verigo produkta z visoko dodano vrednostjo.

Zmagovalca bodo slovesno razglasili na Dnevih slovenskega turizma oktobra v Kranjski Gori. Sejalec leta 2016 je sicer postal Razgledni stolp Vinarium, finalista pa sta bila še Ledeniški wellness in Vodni park Radlje ob Dravi.