Podjetja 16.9.2017 8:13

Spletna trgovina Mimovrste praznuje 15 let

Ljubljana, 16. septembra - Največja slovenska spletna trgovina Mimovrste, ki je od decembra 2012 del mednarodnega Netretail Holdinga, je v teh dneh praznovala 15 let. Danes ima več kot 658.000 registriranih uporabnikov, dnevno pa odpremi približno 2500 naročil.

Ljubljana.
Spletna stran, spletna trgovina, spletno nakupovanje, Mimovrste.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Na začetku je bila spletna trgovina Mimovrste poznana kot računalniška trgovina, do danes pa je ponudbo razširila na 16 drugih oddelkov. V 15 letih je Mimovrste iz majhne jeseniške garaže zrasla v podjetje, ki bo kmalu imelo več kot 100 zaposlenih. "Mimovrste je kupce prepričala s ponudbo, ugodnimi cenami ter prodajno in poprodajno storitvijo," je ocenila direktorica spletne trgovine Mimovrste Lea Benedejčič.

V spletni trgovini so se v zadnjih letih strateško usmerili v prodajo artiklov hitre potrošnje, ki je v vzponu tudi drugje po svetu. "Včasih je veljalo, da kupci v Sloveniji na spletu kupujejo predvsem elektroniko, belo tehniko in knjige, danes pa kupci pri Mimovrste kupujejo tudi detergente, toaletni papir, plenice, pripomočke za osebno higieno ter hrano in druge potrebščine za nego hišnih ljubljenčkov," je pojasnila.

Veliko pozornosti namenjajo izboljšanju pojavnosti in dostopa do spletne trgovine na mobilnih napravah. "V preteklosti so kupci v našo spletno trgovino prihajali predvsem iz osebnih računalnikov, v zadnjih letih pa opažamo skokovito rast obiska na mobilnih napravah," je dodala Benedejčičeva.

Mimovrste pri dostavi naročil sodeluje z največjima slovenskima dostavnima službama, veliko naročil pa kupci prevzamejo na šestih prevzemnih mest po Sloveniji. Poleg obstoječih v Ljubljani na Brnčičevi in v BTC ter v Mariboru, Kranju, Celju in Kopru iščejo nove lokacije. Njihovi trenutno največji projekti pa so povezani s povečevanjem skladiščnih zmogljivosti.

Družba je del Netretail Holdinga, ki obvladuje spletne trgovine na Češkem, Slovaškem, Madžarskem, Poljskem in na Hrvaškem.