Podjetja 14.9.2017 14:33

Kržanova znova izvoljena za predsednico AmCham Slovenija

Ljubljana, 14. septembra - Partnerka v KPMG Nevenka Kržan je bila na generalni skupščini AmCham Slovenija znova izvoljena za dveletni mandat predsednice zbornice. Kržanova, ki je bila edina kandidatka, je izrazila željo, da bi se članstvo v Ameriški gospodarski zbornici še povečevalo in da bi skupaj ustvarili še več pozitivnih zgodb.

Ljubljana, Cankarjev dom.
Partnerka v KPMG in predsednica zbornice AmCham Slovenija Nevenka Kržan.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kržanova je v govoru kot njej najljubše izpostavila tri programe, ki jih vodi AmCham Slovenija, in sicer AmCham Young, Partnerstvo za spremembe in Best of the Best, so sporočili iz zbornice. Dejala je, da si bo prizadevala, da bi omenjene tri programe še okrepili, z njimi rasli in sodelovali.

Novi člani sveta guvernerjev so na skupščini postali generalni direktor Hewlett Packard Enterprise Slovenija Iztok Klančnik, generalni direktor Bisnode Južni trgi Milan Dragič in predsednica uprave Generali zavarovalnice Vanja Hrovat.

Ajša Vodnik, ki je s tokratno skupščino postala generalna direktorica AmCham Slovenija, je predstavila delo zbornice v preteklem letu in podala smernice za naprej. Novosti so predvsem na področju zagovorništva, kjer se bo delo šestih komisij in dveh delovnih skupin osredotočilo na tri tematike, in sicer talente in prihodnost dela, kakovost bivanja in referenčno državo.