Podjetja 14.9.2017 19:01

Letošnja gorenjska gazela je 3fs

Kranj, 14. septembra - Družba Dnevnik je na današnji razglasitvi v Kranju izbrala prvega letošnjega finalista v izboru Slovenska gazela 2017. Naziv gorenjska gazela je pripadel računalniškemu podjetju 3fs. Med nominiranimi sta bili tudi družbi Damatech in Cablex-T iz skupine Cablex.

Ljubljana. Sedež družb Valicon in Dnevnik. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Sedež družb Valicon in Dnevnik.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Podjetje 3fs je nišno svetovalno IT-podjetje, katerega glavna dejavnost je tehnično svetovanje, kot sta preverba ekonomskih modelov aplikacij in izvedba tehničnega skrbnega pregleda. Storitve izvaja predvsem za mednarodne korporacije ter visokotehnološka podjetja, so sporočili iz Dnevnika, ki podeljuje nagrado uspešnim podjetjem.

3fs, ki izvaža 99 odstotkov storitev, zaposluje ljudi z vsega sveta. V letih od 2011 do 2016 je 3fs skoraj petkrat povečalo prodajo, in sicer na 2,5 milijona evrov. S 35 zaposlenimi je doseglo dodano vrednost 58.642 evrov na zaposlenega, so zapisali.

Za gorenjsko gazelo sta bili nominirani podjetji Cablex-T, specializirano za kabelsko konfekcijo, in Damatech, specializirano za trženje poboljšanih jekel za orodjarstvo in strojegradnjo, izdelovanje in vgradnjo obrabno obstojnih delov.

V gorenjski regiji je stoterica najhitreje rastočih podjetij v letih 2011-2016 ustvarila 2456 novih delovnih mest, rast dodane vrednosti pa je bila 148-odstotna. Tretjina podjetij s seznama 100 najhitreje rastočih podjetij ima sedež v Kranju, sledijo Škofja Loka, Radovljica, Šenčur in Tržič.

Naslednjo regijsko gazelo od skupaj šestih bodo izbrali 21. septembra. Nominiranci za dolenjsko-posavsko gazelo 2017 so Adria dom, Bos Grubar in Iskra Pio. Po zaključenih regijskih izborih bodo konec oktobra v Ljubljani razglasili slovensko gazelo 2017.