Podjetja 12.9.2017 12:49

Bled s Sladogledom izbran za najboljšo sladoledno destinacijo

Bled, 12. septembra - Bled je s pomočjo novega sladolednega okusa Sladogled, ki so ga za letošnje poletje pripravili v Slaščičarski delavnici Hotela Park na Bledu, osvojil naziv najboljše sladoledne destinacije na svetu. Tekmovanje je pod imenom SoolNua World Ice Cream Index tretje leto zapored organizirala irska marketinška agencija SoolNua.

Bled.
Blejska sladoglednica, Sava Hoteli Bled.
Foto: Sava Turizem

Bled.
Chef za sladolede v Sava Hotelih Bled Amir Dizdarević.
Foto: Sava Turizem

Kot so danes sporočili iz Sava Turizma, tako Bled ob originalni blejski kremni rezini, ki jo v Slaščičarski delavnici Hotela Park izdelujejo že od leta 1953, na svetovni zemljevid sladkih poželenj po novem postavlja tudi sladoled. Že na lanskoletnem tekmovanju se je Bled z okusom kremne rezine uvrstil na tretje mesto najboljših sladolednih destinacij na svetu, letos pa se je s Sladogledom zavihtel na vrh lestvice sodelujočih destinacij.

Sladogled s temno čokolado, kvinojino sladoledno kremo z mandlji, cimetom in rozinami ter mascarponejem, poleg odličnega okusa nosi v sebi tudi zgodbo, pravi direktorica Sava Hotelov Bled Mojca Krašovec. "Sladogled je zgodba o Bledu, ki obiskovalcem ponuja najlepše razglede - na jezero z otočkom, grad in okoliške gore," je pojasnila.

Glasovanje za najboljšo sladoledno destinacijo na svetu je potekalo od 8. maja do 31. avgusta. Za naziv se je letos potegovalo 18 sladolednih destinacij z vsega sveta. Sladogled pa je prepričal mednarodno žirijo s sistematičnim načinom promoviranja Bleda v povezavi s sladoledom.

SoolNua World Ice Cream Index je bil ustanovljen z namenom odkrivanja in izbora najboljših ponudnikov sladoleda na različnih destinacijah sveta, ki jih lahko okušajo tudi poslovni gostje, torej udeleženci kongresov, konferenc in ostalih srečanj. Tudi na prvem tovrstnem tekmovanju pred tremi leti je naslov najboljše sladoledne destinacije osvojila Slovenija, in sicer z ljubljansko slaščičarno Lolita.

V Sladoglednici in v Kavarni Park na Bledu poleti prodajo približno 1000 kepic sladoleda na dan, obiskovalci pa se najpogosteje odločajo za ledeno osvežitev z okusom piškotka, manga, čokolade gianduja ter bele čokolade s pistacijo. Gostje lahko sladoledne okuse še obogatijo z različnimi dodatki, kot so posip iz mandljev, lešnikov, orehov, pistacij, krokanta in penic, ali pa s prelivom iz čokoladne fontane.

Direktor Kongresnega urada Slovenije Miha Kovačič meni, da je naziv najboljše sladoledne destinacije na svetu še en kamenček v mozaiku kongresne ponudbe na Bledu. "Morda bo prav to prepričalo še koga, da svoje poslovno srečanje organizira v tem našem alpskem biseru," je dejal Kovačič.

Kot je izpostavil, Slovenija in Bled postajata čedalje bolj zanimiva destinacija tudi za kongresni oziroma poslovni turizem. Bled ima namreč vse, kar iščejo organizatorji največjih svetovnih konferenc, in sicer nastanitvene zmogljivosti, konferenčne dvorane, čudovito naravo, številne možnosti za rekreacijo in sproščanje ter odlično kulinariko.