Podjetja 10.9.2017 9:55

Na pariškem oblikovalskem sejmu tudi pet slovenskih podjetij

Ljubljana, 10. septembra - V Parizu se je v petek začel oblikovalski sejem Maison & Objet, na katerem se bo do torka pod okriljem javne agencije Spirit predstavljalo tudi pet slovenskih podjetij. Zanje bodo organizirali individualna poslovna srečanja, dan po sejmu pa še seminar na temo smernic francoskega oblikovanja.

Ljubljana.
Javna agencija Spirit Slovenija.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Na sejmu, ki se uvršča med vodilne dogodke s področja sodobnega oblikovanja, interierjev in sorodnih vsebin, se slovenska podjetja predstavljajo na 49 kvadratnih metrih razstavnega prostora.

Kot so sporočili iz agencije Spirit, so januarja letos objavili javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinskem sejemskem nastopu. Tako se na skupnem razstavnem prostoru predstavlja pet pohištvenih in oblikovalskih podjetij. To so Donar, MMORE, Mizarstvo Bolčič, PIKKA Design in 3S Design.

Slovenski razstavni prostor je na dan odprtja obiskal tudi slovenski veleposlanik v Parizu Andrej Slapničar. Za podjetja bodo v sodelovanju s centrom za mednarodno poslovanje pri Gospodarski zbornici Slovenije, Lesarski grozdom in gospodarskim oddelkom na veleposlaništvu v Parizu ter pariško gospodarsko zbornico organizirali individualna poslovna srečanja z oblikovalskimi studii, oblikovalskimi trgovinami, notranjimi oblikovalci in arhitekti. Udeleženci imajo potrjenih že več kot 25 individualnih sestankov.

Dan po sejmu bodo organizirali še seminar na temo smernic francoskega oblikovanja, na katerem bo francoska agencija za promocijo oblikovanja predstavila trende v pohištveni industriji in notranjem oblikovanju v Franciji.

Pariški sejem Maison & Objet, ki poteka dvakrat letno, po navedbah agencije Spirit velja za vodilni svetovni sejem s področja oblikovanja. Januarskega se je udeležilo skupno 2871 razstavljavcev iz 61 držav, zabeležili pa so več kot 85.000 obiskovalcev, od tega polovico iz tujine. Septembrski sejem poteka vzporedno s pariškim tednom oblikovanja.