Podjetja Turizem 9.9.2017 8:31

Slovenj Gradcu se obeta nov hotel

Slovenj Gradec, 9. septembra - Slovenj Gradcu se obeta nov hotel. Podjetje Kompani v lasti dveh zasebnikov je namreč julija kupilo propadajočo stavbo nekdanjega hotela Pohorje in jo začelo obnavljati. Solastnik in direktor družbe Kompani Matjaž Javornik odprtje obnovljenega hotela načrtuje čez leto dni. S tem bo zaposlitev dobilo od 12 do 15 oseb, je povedal za STA.

Podjetje Kompani je objekt nekdanjega hotela Pohorje, ki leži na severnem vstopu v slovenjgraško mestno središče, od mariborske družbe za upravljanje z nepremičninami Colonia in ene fizične osebe kupilo konec julija. Okoli 120 let star objekt je spomeniško zaščiten, zato morajo novi lastniki ob načrtovani obnovi upoštevati strokovne usmeritve s tega področja.

Zunanjost objekta se tako ne bo bistveno spremenila, je pa Javornik napovedal, da bodo fasado, okna in streho predvidoma obnovili že do konca letošnjega leta. Nato se bodo čez zimo lotili tudi notranjosti, ki jo zdaj čistijo. Za zdaj načrtujejo, da bodo v obnovljenem objektu uredili hotelski del, del objekta bo ponujal nastanitve tipa mladinski hotel, vsega skupaj pa načrtujejo približno 60 postelj. Uredili bodo tudi restavracijo z dnevno ponudbo hrane in večnamensko dvorano za več gostov za različne priložnosti.

Prenovljen hotel bo sicer imel le peščico lastnih parkirnih mest, a Javornik poudarja, da se s podobnimi težavami srečujejo vsi hoteli v mestnih središčih. Ob tem spomni, da je v bližini več občinskih parkirišč, tako da parkiranje za obiskovalce ne bi smelo predstavljati težav.

V družbi Kompani načrtujejo, da bodo prenovljen hotel v središču Slovenj Gradca odprli septembra 2018, delo v njem pa bo glede na predvidene potrebe dobilo od 12 do 15 oseb. Vrednost vlaganj v nepremičnino Javornik ne želi razkriti.

V Slovenj Gradcu trenutno deluje hotel družbe Vabo v središču mesta in hostel na obrobju mesta. Možnost nočitve turistom in drugim ponujajo tudi nekatere okoliške turistične kmetije, prav tako lahko obiskovalci prenočijo na Kopah.

Čez poletje so nastanitvene zmogljivosti v koroškem mestu in njegovi okolici polno zasedene, saj Slovenj Gradec v tem času gosti veliko športnih ekip na pripravah, v zadnjem obdobju pa beleži tudi povečevanje turističnega obiska predvsem pohodnikov in kolesarjev, ki so se jim letos pridružili še obiskovalci prireditev ob 750-letnici mesta.