Startupi 5.9.2017 21:46

Slovenski Viberate v manj kot petih minutah do 10 milijonov dolarjev

Ljubljana, 5. septembra - Ljubljanska podjetniška ekipa Viberate je danes v le 4 minutah in 42 sekundah zbrala več kot 10 milijonov dolarjev sredstev in tako v celoti dosegla svoj zastavljeni cilj. Sredstva so zbrali s prvo ponudbo kriptokovancev (ICO). Gre za eno najuspešnejših globalnih kampanj množičnega financiranja doslej, poudarjajo v ekipi.

Ljubljana.
Slovensko startup podjetje Viberate.
Foto: Viberate

Ljubljana.
Priznani slovenski elektronski glasbenik DJ Umek ob zagonu kampanje množičnega financiranja za slovensko startup podjetje Viberate.
Foto: Viberate

V omenjeni kampanji so prodali vseh 120 milijonov kripto kovancev oziroma žetonov vibe v vrednosti več kot 10 milijonov dolarjev, ki bodo 6. oktobra, dan po uradnem koncu kampanje zbiranja sredstev, na voljo za trgovanje na borzi kriptovalut LiveCoin.net, so še sporočili iz ekipe Viberate.

Z zbranimi sredstvi namerava slovensko podjetje razviti svojo platformo za povezovanje glasbenikov in organizatorjev dogodkov ter okrepiti ekipo z dodatnimi kadri.

"Naša vizija je spremeniti svet žive glasbe, zato smo zelo veseli, da imamo pri tem široko podporo ljudi s celega sveta. Zavedamo se sicer, da je dela še veliko, ampak - korak za korakom - bomo prišli do cilja. V to sem prepričan," je povedal direktor in soustanovitelj podjetja Viberate Matej Gregorčič.

Današnji začetek zbiranja sredstev je pospremil tudi DJ Umek, soustanovitelj podjetja Viberate. Priznani elektronski glasbenik je posebej za to priložnost pripravil 90-minutni set, ki so se ga poleg ekipe udeležili tudi svetovalci podjetja.

Med svetovalci podjetja sta med drugim ustanovitelj in direktor ljubljanskega ABC pospeševalnika Dejan Roljić ter ustanovitelj in direktor visokotehnološkega podjetja Cosylab Mark Pleško.