Podjetja 5.9.2017 15:13

Delta Holding načrtuje nove projekte v Sloveniji

Beograd, 5. septembra - Delta Holding želi še naprej investirati v Sloveniji, predvsem na področju hotelirstva in gradnje stanovanj. Investiranje v trgovski del Stožic, za kar so se pred leti potegovali, pa jih trenutno ne zanima, je na novinarski konferenci v Beogradu povedala višja podpredsednica holdinga za strategijo in razvoj Marija Desivojević Cvetković.

Ljubljana.
Pogled na Ljubljano.
Dunajska cesta s pogledom na stolpnici Telekoma, Abanke, Avtotehne ter novega hotela Intercontinental in časopisne hiše Delo.
Foto Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Hotel Intercontinental.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Kot je dejala, je Slovenija za srbsko družbo, ki je v lasti poslovneža Miroslava Miškovića, investicijsko zelo zanimiva. "S projektom gradnje hotela Intercontinental v Ljubljani smo dobili občutek, da smo v Sloveniji dobrodošli, zato bomo še vlagali," je poudarila.

Delta je v prvih šestih mesecih letos ustvarila 243 milijonov evrov prihodkov, kar je 13 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Do konca leta naj bi prihodki presegli 550 milijonov evrov, dobiček pred davki, obrestmi in amortizacijo pa bo presegel 22 milijonov evrov. Največji del prihodkov, več kot polovico, je ustvarila družba Delta Agrar, ki se ukvarja s proizvodnjo hrane.

Desivojević Cvetkovićeva je med glavnimi letošnjimi uspehi izpostavila internacionalizacijo. Družba Delta Real Estate namreč poleg hotela v Ljubljani zaključuje tudi trgovski center Planet v Banjaluki, katerega vrednost je 50 milijonov evrov, in trgovski center v bolgarski Varni (120 milijonov evrov).

V družbi med drugim kmalu načrtujejo gradnjo hotela Intercontinental v Beogradu, katerega investicijska vrednost presega 100 milijonov evrov.