Podjetja Turizem 22.8.2017 13:26

Kaninska žičnica danes presegla magično mejo 20.000 prevoženih potnikov

Ljubljana, 22. avgusta - Od začetka poletne sezone do danes je krožna kabinska žičnica na Kanin prepeljala že 20.000 obiskovalcev, so danes sporočili z bovške občine. To je zgodovinski uspeh za družbo Sončni Kanin, saj te magične meje v času poletnega obratovanja žičnice še ni presegla. Niti v zadnji zimski sezoni se na 2202 metra nadmorske višine ni povzpelo več ljudi.

Bovec. Krožno-kabinska žičnica na smučišču Kanin. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Bovec.
Krožno-kabinska žičnica na smučišču Kanin.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Da bi lahko kaninska žičnica do konca avgusta ob lepem vremenu presegla število prepeljanih potnikov med zimsko sezono in presegla dosedanji največji obisk Kanina v poletnem času, je minuli teden napovedal v. d. direktorja Sončnega Kanina Marijan Skornišek.

Do takrat je kabinska žičnica v poletnem času na Kanin prepeljala preko 17.500 obiskovalcev. Po njegovih ocenah je realno pričakovati med 25.000 in 28.000 prepeljanih potnikov na Kanin do konca poletne sezone.

Nedavno je padel tudi dnevni rekord prepeljanih potnikov v času od vnovičnega zagona. V nedeljo, 13. avgusta, je kaninska krožna kabinska žičnica v enem dnevu namreč prepeljala 1008 potnikov in s tem presegla mejo tisoč prevozov.