Podjetja Startupi 17.8.2017 10:17

Innovmatch z izzivom za inovativna podjetja in posameznike

Ljubljana, 17. avgusta - V teku je tekmovanje Innovmatch, namenjeno inovativnim in zagonskim podjetjem, razvojnikom, podjetnikom in študentom iz srednje in vzhodne Evrope, ki želijo s pomočjo najnovejše tehnologije razviti pametne poslovne rešitve. Zmagovalce tekmovanja čaka 15.000 evrov nagrade in vstop v berlinsko skupnost inovatorjev.

Tekmovanje Innovmatch sodelujočim ponuja dostop do potrebnega znanja in orodij, da svoje zamisli pretvorijo v dejanske rešitve za obstoječe poslovne potrebe, tudi za slovensko podjetje Sportina, so sporočili organizatorji tekmovanja.

Prijaviti je mogoče lastno poslovno zamisel ali rešitev poslovnega izziva enega od petih podjetij iz različnih sektorjev in držav srednje in vzhodne Evrope ob uporabi SAP oblačne platforme: Sportina (Slovenija), Atlantic Grupa (Hrvaška), GoodAI (Slovaška), Eurocash (Poljska) in Selgros (Romunija).

Tri najboljše rešitve čaka nagradni sklad v skupni vrednosti 15.000 evrov, predstavnike zmagovalne rešitve pa tudi pot v Berlin, kjer bodo obiskali ekosistem zagonskih podjetij in inovatorjev, zbranih okoli podjetniškega pospeševalnika SAP.iO in Techstars. Rok za prijavo rešitev je 16. oktober, 12. septembra pa bo potekala ljubljanska tehnična delavnica, na kateri se bodo udeleženci spoznali s SAP oblačno platformo ter tekmovanjem.

V sklopu projekta, ki poteka tretje leto, je bilo predstavljenih in živi že več kot 60 aplikacij, med njimi tudi lanskoletna zmagovalna rešitev iz Slovenije Evineyard. V to aplikacijo so integrirani zemljevidi lokacij, načrt dela, vremenski podatki, napotki za vinogradnike in drugo, kar vinogradnikom omogoča takojšnji vpogled v stanje vinograda. Rešitev uporablja tudi napredno analitiko ter vinogradniku svetuje o potrebnih aktivnostih skozi celotno sezono.

V tekmovanju Innovmatch, ki ga podpirajo SAP.iO, Techstars in Start up Focus, lahko sodeluje vsako inovativno podjetje ali posameznik iz srednje in vzhodne Evrope, ki bi rad razvil pametno poslovno rešitev s pomočjo najnovejše tehnologije. Iščejo inovativne zamisli s področij velepodatkov, napovedne analitike in analitike v realnem času, interneta stvari, strojnega učenja in drugih.