#družba 16.8.2017 15:53

Na voljo prijave na Falling Walls Lab 2017

Ljubljana, 16. avgusta - Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI) in ljubljanska univerza v septembru organizirata tretji mednarodni Falling Walls Lab 2017, na katerem vsako leto izberejo najbolj prebojne ideje. Letošnja novost sta dve brezplačni obvezni delavnici javnega nastopanja in učinkovite predstavitve, so sporočili z LUI.

Ljubljana, UL. Udeleženci tekmovanja Falling Walls Lab v Ljubljani. Foto: STA

Ljubljana, UL.
Udeleženci tekmovanja Falling Walls Lab v Ljubljani.
Foto: STA

Kot so zapisali v LUI, iščejo mlade, ambiciozne posameznike z idejo, ki bo prebila zid že znanega in možnega na katerem koli področju. Izbrani kandidati bodo svoje prebojne ideje predstavili v angleškem jeziku v samo treh minutah.

Predstavitve idej bo ocenjevalo pet predstavnikov gospodarstva in znanosti z različnih strokovnih področij. Vsaka predstavitev bo ocenjena na podlagi treh kriterijev - faktor prodornosti, relevantnost ter struktura predstavitve.

Zmagovalec bo odpotoval na finalni dogodek Falling Walls Lab 2017, ki bo 8. in 9. novembra v Berlinu.

Zainteresirani se lahko 5. septembra udeležijo predstavitvenega dogodka, na katerem bodo izvedeli, kdo se lahko prijavi, kako se prijaviti, pogoje sodelovanja ter spoznali lanskoletnega zmagovalca. Obvezni delavnici učinkovite predstavitve in javnega nastopanja, ki sta letošnja novost, pa bosta potekali 12. in 19. septembra.

Zadnji dan za prijave na letošnji Falling Walls Lab je 6. september. Več informacij je na voljo na http://lui.si/fwl/.

Falling Walls Lab je serija neprofitnih znanstvenih konferenc, ki si prizadeva za izgradnjo in spodbujanje interdisciplinarnih povezav med mladimi raziskovalci.

Falling Walls Lab je projekt sodelovanja med Falling Walls fundacijo, globalnim managersko-svetovalnim podjetjem AT Kearney in Festo, svetovnim dobaviteljem pnevmatske in električne tehnologije za avtomatizacijo.