#družba 13.8.2017 9:08

V Velenju možnost mobilnega plačevanja parkirnine

Velenje, 13. avgusta - V velenjski občini bo od ponedeljka omogočeno mobilno plačevanje parkirnine. Komunalno podjetje Velenje in velenjska občina sta s podjetjem 2Mobile iz Ljubljane sklenila pogodbo o vzpostavitvi sistema, ki bo uporabnikom javnih parkirišč v mestu omogočal plačevanje parkirnine s SMS-sporočili ali prek brezplačne mobilne aplikacije.

Velenje.
Pogled na mesto Velenje.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Mobilno plačevanje parkirnine bodo vzpostavili zaradi želje po uvedbi alternativnih in sodobnih oblik plačevanja parkirnine, ki jih ponekod v svetu, pa tudi v Sloveniji, že uporabljajo, so sporočili z velenjske občine.

Plačevanje parkirnine bo možno s SMS-sporočili ali prek brezplačne mobilne aplikacije ParkMeWise, ki je nadgradnja že obstoječe. Aplikacija je dostopna za naprave, ki delujejo na platformah Android in iOS, na voljo pa je v slovenskem, italijanskem in angleškem jeziku in je zato uporabna tudi za tujce, ki bi želeli skleniti ali podaljšati parkirnino brez zamudnega tiskanja parkirnega listka na parkomatu.

Novost predstavlja dodaten način plačevanja parkirnine, saj bo parkirnino še naprej mogoče plačati tudi na parkomatih ali z nakupom parkirnih kart.