Turizem 10.8.2017 11:05

V Črni na Koroškem se začenja 62. koroški turistični teden

Črna na Koroškem, 10. avgusta - S koncertom glasbenih skupin se drevi v Črni na Koroškem začenja 62. koroški turistični teden. Prihodnjih deset dni se bo v občini zvrstilo več kot 80 različnih prireditev, tako da tudi letos organizatorji pričakujejo več tisoč obiskovalcev. Najbolj obiskan je kramarski sejem 15. avgusta, ki je tudi največji organizacijski zalogaj.

Črna na Koroškem.
Središče Črne na Koroškem.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA
Arhiv STA

V pripravo zabavnih, kulturnih, etnografskih in športnih prireditev za vse generacije so vključena različna črnjanska društva, klubi, aktivni krajani, gostinci in občina.

Kot vsako leto tudi letos dogajanje spremljajo nekatere novosti. Med drugim so letos prvič osrednji prireditveni prostor uredili na območju Žage Mušenik, v bližini katere bodo to soboto opoldne odprli tudi novo športno igrišče.

Isti dan popolne bodo namenu uradno predali še letošnjo največjo naložbo v črnjanski občini, to je obnovljen atletski stadion. Prireditve se bo po napovedih udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor, ki se bo isti dan v Črni udeležil še Maratona kralja Matjaža.

V okviru turističnega tedna letos prvič organizirajo srečanje občanov občin Črna in Solčava na Grohatu na Raduhi, ki bo 17. avgusta. Na slavnostni seji občinskega sveta 19. avgusta bodo razglasili letošnje občinske nagrajence in častno občanko, prav tako bodo v okviru seje podpisali pogodbo za nakup nove avtocisterne za Prostovoljno gasilsko društvo Črna na Koroškem.

Na turističnem tednu, ki bo letos trajal en dan dlje kot ponavadi, predsednica Turističnega društva Črna na Koroškem Štefanija Emeršič pričakuje od 15.000 do 18.000 obiskovalcev.